Inimesed kolavad poodides, aga ei osta

Viru Keskuse juhi Ants Vasara sõnul on
tänavune jõulumüük hoolimata majanduslangusest küll olemas, kuid jääb kõvasti
eelmise aasta omale alla.

"10 protsenti väiksem on müük tänavu kindlasti, kui aastatagusega võrrelda," ütles Vasar. Kehv oli jõulumüük ka juba eelmisel aastal, kui see omakorda jäi 8-9 protsendiga alla 2006. aasta müügile. "Külastajaid on küll rohkem kui tavaliselt praegu, kuid rahalises väärtuses on tulemused tagasihoidlikud. Tõsi, me veel ikka loodame viimaste päevade peale," lisas Vasar.

Tema sõnul ostab rahvas tänavu väiksemaid jõulukingitusi ja raha loetakse hoolega. "Suuri kodukinosüsteeme nagu 2006. aastal, tänavu küll naljalt enam jõulukingiks ei osteta," rääkis ta. "Kaupmehed üritavad allahindlustega rahvast ostma saada, juba detsembri keskpaigast on allahindlused 40-50 protsenti paljudes poodides. Tavaliselt on sellised allahindlused alles peale jõuluhooaega."

Ka Kaubamaja müügi- ja turundusdirektor Enn Parel sõnas, et eelmise aasta jõulumüügi tulemuseni tõenäoliselt ei jõuta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara