Autor: Kaubandus.ee • 22. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seade aitab jõuluostude möllus kiiresti toime tulla

Suured ostukeskused tekitavad paljudes lausa paanilist hirmu. Rahvast on tohutult ning kõige vajaliku leidmine nõuab tohutult aega ja vaeva.

Peagi võib abi olla väikesest satelliitnavigatsiooni seadmest, mis kaardistab ostukeskuses lühima ja kiireima teekonna kõige vajaliku leidmiseks, samuti annab seade teada, kus pakutakse kaupu parima hinnaga, kirjutas New Scientist.

Hispaanias Salamanca ülikoolis Javier Bajo juhtimisel väljatöötatud seadet on katsetatud juba Salamanca suures ostukeskuses Tormes, kus see on saanud kiidusõnu nii ostjatelt kui ka poeomanikelt.

„Enamiku poodide juhatajad jagasid arvamust, et seade aitas neil leida rohkem kliente ja seega ka rohkem müüa,“ ütles Bajo.

Keskuses Tormes on üle 80 erineva kaupluse ning seadme katsetamises osales üle 2400 inimese.

Ostja sisestab seadmesse oma ostuplaanid, rahasumma, mida nad kavatsevad kulutada ja ajalimiidi, kaua nad saavad keskuses veeta.

Kui ostukeskusesse sattunud inimene ei soovigi osta midagi kindlat, vaid soovib seal lihtsalt näiteks aega veeta, siis pakub seade teavet, millised filmid jooksevad keskuse kinosaalides või kuhu kohvikusse tasuks sisse astuda, ütles Bajo.

Bajo juhtimisel töötatakse välja samalaadset abiseadet, mis võimaldab hooldusõdedel jälgida eakaid patsiente – selpuhul annab seade annab teada, millise hooldusaluse juurde tuleb jõuda esimesena.

Ilmselt sedalaadi seade siiski igaühele taskusse ei jõua, küll aga võib selline poeskäija abirakendus peagi leiduda igaühe mobiiltelefonis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757