Autor: Kaubandus.ee • 29. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ants Vasar: tulekul ennenägematud allahindlused

Viru Keskuse juht Ants Vasar ütles, et kindlasti tulevad veel talvekaupadele suured allahindlused, sest inimesed soovivad tarbida pigem käesoleva hooaja kaupu kui varasema, mis jäävad poelettidele seisma.

„Talvekaupadel tulevad kindlasti allahindlused. Ma võin ette ennustada, et tulevad ka ennenägematult suured allahindlused,“ ütles Vasar. „Kaks talve on olnud kaubandusele ebasoodsad, nüüd tundub, et on kolmas ka,“ nentis Vasar, täpsustades, et eriti keeruline on olukord talvekaupadega, kuna inimesed ei taha eelmise hooaja kaupu enam nii väga osta.

Jõulumüügi kohta ütles Vasar, et täpsed numbrid saab alles 10. jaanuari paiku. „Prognoosi põhjal võib öelda, et on alla eelmise aasta taset oluliselt. 10-20 protsendi vahel on see õige vastus,“ rääkis Vasar, kui palju oluliselt võiks müük olla vähenenud. Allahindluste kohta jõuluperioodil ütles Vasar, et need algasid uhkelt igal pool juba enne jõule ja olid suuremad kui kunagi varem.Ants Vasar

„Kui elekroonikajubinaid vaadata, siis mälupulgad olid kindlasti üks hitte, samuti cd-plaadid,“ nimetas ta enim minevaid kaupu. Eelmisel aastal osteti Vasara sõnul hinnalisemaid asju rohkem, kuigi juba eelmisel aastal oli jõulumüük võrreldes varasema perioodiga juba kergelt tagasihoidlikum. „Kui mullu olid tegijad kogupere tarbeks tehtud ostud, siis sel aastal neid ikka enam ei olnud,“ kinnitas ta.

„Kindlasti on muutumas,“ vastas Vasar küsimusele, kas ostjate tarbimisharjumused on muutumas. „Ja on ka loogiline, kui aasta otsa on räägitud, et tuleb säästlik olla ja kokku hoida. Loomulikult see mõjub.“

Vasar ütles, et selle aastalõpu märksõnad on ostude kaalutletus ja ratsionaalsus. Ta uskus, et suurem osa kinke on selleks aastaks ostetud ja et kahekordset kinkimist, nii jõuludeks kui ka aastavahetuseks, seekord ilmselt ei kohta.

Kindlasti ostavad vene rahvusest inimesed veel kinke aastavahetuseks, sest neil on just aastavahetus tähtsam kui jõulud, aga väga palju allahindlusi enam Vasara arvates teha ei anna, et inimesi kinkide ostmiseks poodi meelitada.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757