Kaubanduskoda: ka piimatootjad on omavahel võlgu

Piimatootjate ja kokkuostjate vahelised
võlgnevused on üldine rahavoo probleem, märkis Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja
(EPKK) nõukogu esimees Aavo Mölder.

„See on üldisem probleem, kuna piimahind on nii all. Piima hind on alates 1. jaanuarist tegelikult alla kohaliku oma hinna,“ sõnas Mölder.

„Saan aru, kui vabariigis on probleem see, et 40% piimatoodangust peab eksporti müüma, pulbri, või ja juustuna. Siis see on küsimus, mis on täna põhjustanud piimahinna languse,“ rääkis ta.

„Aga teine asi on see, et meie oma vabariigis on siseturu hinnad näiteks Prisma ketis alla arvestust." Ta lisas, et kui poodides müüakse piima liitrit ca 6 krooni eest, siis on asi korrast ära, kuna tootjale jääb kätte 2-2,5 krooni, kui käibemaks, pakendamine jm kulu vahelt ära võtta. „Tootja selle hinnaga ei suuda toota,“ sõnas ta.

„Rahavoog on üldine probleem - ka tootjad on omavahel võlgu,“ märkis Mölder.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

AccountStudio - lihtsalt kohandatav terviklik äritarkvara

Äritarkvara, mida on võimalik kohandada erinevate nõudmiste ja tegevusaladega väike- ja suurettevõtetele. Tarkvara liidestab ettevõtte e-poe nii, et tehingud e-poes kajastuvad ilma valu ja vaevata nii laos kui ka raamatupidamises.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara