Tere on piimatootjate ühistule ligi 5 miljonit võlgu

Tere on piimatootjaile võlgu 4–5
miljonit krooni, kuid sõlmis veel vana aasta sees võla kustutamise graafiku,
ütles Eestimaa piimatootjate ühistu EPÜ tegevdirektor Vassili Padumäe.

Padumäe kinnitas Tere võlga EPÜ-le. "Jah, Terel on summa üle tähtaja maksmata, kuid veel vana aasta sees tegime graafiku, millal võlg likvideeritakse," lisas ta.

"Võlg on olnud kolm nädalat üle tähtaja, aga nüüd on graafik tehtud ning võlg likvideeritakse lähema kuu aja jooksul," sõnas Padumäe.

Tere maksab tootjaile võlgnevuse eest viivist, kuna see on lepingus kirjas. "Viivise suurus selgub siis, kui summa on nullis. Arvutame tagasiulatuvalt, kui suur on viivise summa ja mitu päeva üle läks," selgitas Padumäe, kelle sõnul maksis Tere ka mullu võlgnevuselt viivist.

"Müüme Terele iga nädal ligikaudu 1,5 kuni 2 miljoni eest ehk 6–7 miljoni eest kuus. Kolme nädala raha on üle tähtaja läinud, võlg on 4–5 miljonit krooni,“ ütles Padumäe. "Nad on võlgu ka teistele, me pole erand. Oleme suhteliselt vanad koostööpartnerid ning inkassosse pole me pöördunud. Seda hirmu pole, et nad maksmata jäävad.“

Padumäe lisas, et Tere on tema teada võlgu piimapulbri kehva müügi tõttu maailmaturul, seega on EPÜ raha piimapulbri all kinni. "Me oleme omakorda tootjatele võlgu ja oleme ühistuna võtnud pangast arvelduskrediiti, et olukorda leevendada," nentis Padumäe.

Tegevdirektori sõnul ongi ühistu natuke paindlikum, kuna saab tootjatega läbi rääkida. Kellelt pank raha nõuab, neid püütakse aidata ning kelle kohustused kannatavad veel oodata, jäetakse ootele, lisas Padumäe.

Padumäe ei oska prognoosida, kas maksegraafikute kasutamine jätkub. „Tean, et Tere on väiketootjatele väiksemad summad kiiremini ära maksnud. Loodame, et maksegraafik peab vett,“ sõnas ta.

Tere ASi esindajad telefoni teel teemat kommenteerima ei nõustunud, vaid lubasid selle saata meili teel.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara