VIDEO: tarbimisorgia lõpp

Täna Tallinna Kaubamajas alanud suur
allahindlus ei toonud inimesi massiliselt lõunatunnil ostlema.

Viru Keskuse juhataja Ants Vasara sõnul suured allahindlus-kampaaniad jätkuvad, kuid varasemate aastatega võrreldavaid käibeid pole loota.

Täna algasid Tallinna suuremates ostukeskustes allahindlused. Nii mõnigi Viru Keskuses asuv pood alandas hindu küll 70 protsenti, kuid võrreldes varasemaga, mil inimesed tormasid kauplustesse ka palju väiksemate allahindluste peale, uudistajate hordid poodides ei möllanud.
Kuigi Tallinna Kaubamaja erinevates osakondades on palju kaupu kuni 60 protsenti alla hinnatud, jalutas riiulite vahel väga vähe inimesi. Peamiselt välismaalased. Ostjaid ei meelitanud Viru Keskusesse isegi asjaolu, et ka keskuse ülejäänud poodide vaateakendel särasid isegi kuni 70-protsendilisi allahindlusi tõotavad reklaamid.
Viru Keskuse juhataja Ants Vasar räägib Äripäevale, et keskuse külastatavus on umbes kaks-kolm protsenti vähenenud. Varasema 32 000 inimese asemel astub nüüd majast läbi keskmiselt 31 000 inimest päevas.
Vasara hinnangul jäävad poodi tulemata need inimesed, kellel vahepeal ootamatult – valdavalt laenuraha abil – hästi läinud. Nüüd on nad SMS-ja muude tarbimislaenudega kimpus, tulevad vaevu ots-otsaga kokku – kui üldse -, ja enam mööda poode ei torma.
Vasar usub, et umbes poole aasta pärast on osa väiksemaid poode pankrotistunud või liidavad suuremad ketid nad lihtsalt endaga.
Vasara arvamust ka edaspidise tarbimise vähenemise kohta kinnitab statistikaameti vastne andmestik. Nimelt langes müük novembris võrreldes eelmise aasta sama kuuga peaaegu kõikides kauplustegruppides, välja arvatud toidupoodides (kasv 7%) ning postimüügis (kasv 1%).

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara