Barnes Noble raamatuäri pühadeperioodil nõrk

USA suurim raamatupoodide piidaja Barnes
Noble teatas pettumustvalmistavast pühademüügist, kuid nägi müügi
paranemist aasta viimasel kahel nädalal.

Ettevõtte pühadeperioodi käive küündis 1,1 miljardi dollarini, olles aastaga kukkunud 5,2%. Olemasolevate poodide müügimahud, mis avatud vähemalt aasta, kukkusid aastaga 7,7%. Aastaga kukkus ettevõtte kogukäive 2,6% 4,2 miljardile dollarile ning olemaasolevate poodide müük langes aastaga 5,4%.

Ka online-müük kukkus detsembris 11% 114,2 miljonile dollarile. Barnes Noble.com aastane müük vähenes 0,4% 422,9 miljonile dollarile.

Ettevõte bilansis on 275 miljonit dollarit vaba raha ning ettevõttel puudub võlg. Ettevõtte esimees saatis oma 40 000 töötajale oktoobris kirja, et nad seisavad silmitsi kohutava pühadehooajaga ning sama trend jätkub ka 2009. aastal, võibolla ka kauem.

Kasumiprognoosi ei muudetud ning ettevõte ootab täisaasta kasumiks 1,3-1,6 dollarit aktsia kohta juhul, kui müük ei nõrgene praeguselt tasemelt.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara