ML Arvutite juht: tükitööliste sissetulek on vähenenud

ML Arvutid pole pidanud tööaega vähendama
ega palku alandama, kuid väiksema mahu tõttu on vähenenud tootmistöötajate
sissetulek, ütles firma juht Mait Rahi.

"Tööaega pole me otseselt vähendanud, kuna tootmistöötajatel on niikuinii tükitöö. Kelle sissetulek on seotud tükiarvuga, nendel on vähenenud ka sissetulek," ütles ta.

"Kui hetkel pole töötajal midagi teha, ei pea neist kõik ka kohal olema. See on alati nii olnud, vastavalt sellele, kuidas tööd on," selgitas Rahi. Müügi kahanemisega väheneb ka tootmine, lisas ta.

ML Arvutite töötajate arv vähenes eelmisel aastal enam kui 15 protsendi võrra. "Töötajate arvu langus on toimunud proportsionaalselt kõikides osakondades. Arv on kogu aeg muutunud vastavalt sellele, kuidas töömahtu on," rääkis Rahi. Hetkel on firmas alla 50 töötaja.

2008. aastal langes ML Arvutite müük umbes 20 protsenti, detsembris kahanes jaemüük aasta varasemaga võrreldes 24%. "Olime sellega ka arvestanud, et nii uljalt see asi ei kasva, nagu oli siiani kasvanud," ütles Rahi. "Kui varasematel aastatel on tehtud kiirel ajal ületunde, siis eelmise aasta lõpus neid ei tehtud," lisas ta.

Selle aasta plaanidest Rahi rääkida ei soovinud. "Plaan on hakkama saada, jätkuvalt. Me arvestame ikkagi sellega, et see aasta tuleb võrreldes eelmisega väike langus. Eriti arvestades seda, et 2008 esimene pool oli veel suhteliselt tugev," ütles ta. Praegu ei ole ühtegi head signaali, mis selle numbri peaks tagasi kasvu poole vedama, lisas Rahi.

ML Arvutite käive mullu juunis lõppenud finantsaastal oli 248 miljonit krooni, varasemal perioodil aga 319 miljonit. Ka puhaskasum langes kahe finantsaasta võrdluses ligi kümme korda – 4,6 miljonilt kroonilt poole miljonini.

Alates 2004. aastast kuulub ML Arvutitega samasse gruppi Eesti juhtivaid digikaupade jaemüügikette Enter IT-Market, mis opereerib 14 poodi.

ASi ML Arvutid suuromanik on Aivar Paalberg.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara