Atria: toiduturul tuleb oste ja liitumisi veel

Sel aastal on Eesti toiduturul
kindlasti oodata veel mitut suuremat liitumist või ostutehingut, ütles Atria
Eesti juhataja Kaido Kaare.

Premia teatas täna, et liidab endaga külmutatud ja jahutatud kalatoodete valmistaja Saaremere Kala ASi, luues nii toiduainete kontserni Premia Foods.

Kaido Kaare sõnul ei välista ta, et muud sel aastal toimuvad liitumised võivad sarnaselt Premia Foodsiga olla tootegruppide ülesed ja tugevdada olemasolevaid kontserne. "Suund on kindlasti suurte kontsernide tekkele – kontsern suudab olla väärikas partner jaekaubandusele ning tegeleda innovaatika ja tootearendusega," selgitas ta.

Kaare sõnul mõjutab tänasest majanduskeskkonnast enam turgu kaupmehe hoiak. "Ja see on suunatud suurtele," lausus ta. "Toidusektoris on pakkujaid ilmselgelt palju ning see ei vasta kaupmehe ootustele," lisas Kaare.

Kaupmees ootab tema sõnul mahtu, kvaliteeti ja tarnekindlust, mida suudavad pakkuda vaid suured. "Väiksematel tootjatel ei jää muud üle kui spetsialiseeruda või siis liituda," kinnitas Kaare.

Tema sõnul tegutseb täna Eestis 120 lihatöötlejat. Kümnendi lõpuks, usun, on nende arv kahaenud vähemalt poole võrra, ütles Kaare.

Atria omandas Valga Lihatööstuse 2005. aasta algul ning Wõro ja Vastse-Kuuste Lihatööstused käesoleva aasta suvel. Kaubamärke Atria, Maks Moorits, Wõro ja Vastse-Kuuste esindav Atria Eesti on suuruselt teine lihatööstus Eestis. 2007. aasta tulemuste põhjal ulatus kolme ettevõtte käive kokku 650 miljoni kroonini, kontsern annab tööd 750 inimesele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara