Selveri käive tänavu pisikeses kasvus või muutumatu

Sarnaselt Tallinna Kaubamajale ei prognoosi
ka A-Selver sel aastal käibe kasvu, ütles tänasel pressikonverentsil A-Selveri
juht Iivi Saar.

"Selveril sellel aastal käibe tõusu tulemas ei ole, kui, siis vähesel määral," kommenteeris Saar. Tallinna Kaubamaja juhatuse esimees Raul Puusepp lisas, et tegelikult on Selver tänu laienemisele tõusuks valmis.

Saar rääkis, et kuigi ostjad on toidukaupade soetamisel oma tarbimisotsuseid muutnud, "inimesed õnneks sööma peavad". Selverite juhi sõnul on tarbijail üks kokkuhoidmise võimalus poekülastuste arvuline vähendamine – enam ei käida kaupluses iga päev, vaid kaks või kolm korda nädalas.

Sellele vaatamata saavutas Selver mullu Eestis ja Lätis kümneprotsendilise ostude arvu kasvu. Aasta jooksul sooritati kahe riigi Selverites kokku ligi 29 miljonit ostu.

Saare kinnitusel on Selveri käive kümneaastase tegutsemisaja jooksul kasvanud kümme korda. Mullu oli käibekasv 15%. Samuti nentis ta, et Selver on oma turuosa suurendanud ning teinud seda Rimi ja ETK arvelt.

Selveri laienemisplaane kommenteerides tõdesid nii Ivi Saar kui Raul Puusepp, et tempot on võrreldes aasta tagasi tehtud plaanidega veidi maha võetud, kuid vaikselt siiski laienetakse. "Lisaks kahele uuele Eesti Selverile – jaanuaris avame Narva Soldino Selveri ja märtsis Kakumäe Selveri –, jätkub Selveri laienemine Lätis," ütles Saar.

Selveri super- ja hüpermarketite 2008. aasta Eesti ja Läti konsolideeritud käive kasvas 4,3 miljardi kroonini, mis on 15% enam kui aasta varem.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara