Maailmakaubandus pidurdab järsult

Kaubavood maailma riikide vahel on järsult
vähenenud, mis on tavatu areng isegi majanduslanguse olukorras ning selge märk,
et langusest väljapääsemine on järjest raskem, kirjutas Wall Street Journal.

Maailma suurima majandusruumi USA eksport-import kahanes vahemikus juulist novembrini 18%. Kaks kolmandikku langusest tuli impordist, mis seletab, miks nii paljud USA turust sõltuvad riigid praegu suurtes raskustes on.

Maailma suuruselt teises majandusruumis Jaapanis, mille majanduskasv sõltub väga suures osas ekspordist, kahanes eksport novembris 27%. Import kahanes 14%, lisades omakorda probleeme Jaapani turust sõltuvatele eksportijatele.

Hiina teatas väliskaubanduses viimase kümnendi rängimast langusest. Saksamaal kahanes eksport novembris 11,8%, mis on samuti viimase kümnendi kõige järsem langus. Järgmises kolmes suurimas Euroopa riigi olukord sarnane, kirjutas Wall Street Journal.

Selline üheaegne ekspordi-impordi vähenemine sunnib firmasid uusi turge otsima, kuid tarbijad piiravad kulutamist pea kõikjal.

Tänavu prognoosib Maailmapank maailmakaubanduse kahanemist 2,1%. See oleks rängim langus teisest maailmasõjast. Üldjuhul on majanduslanguse perioodidel vähenenud vaid maailmakaubanduse kasvu tempo.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara