Eesti elanikud uputavad mured alkoholi

Kuna alkoholimüük Eesti suuremates
kaubanduskettides vaatamata majanduskriisi süvenemisele kasvab, uputavad Eesti
elanikud ilmselt üha rohkem muresid alkoholi, kirjutab dv.ee.

Prisma ostujuht Marge Saluste sõnul on võrreldes 2007. aastaga tõusnud kvaliteetveinide müük. Eelmise aastaga võrreldes kasvas nende müük 15%. "Õlle ja kange alkoholi müük jääb eelmise aastaga üsna samale tasemele," nentis Saluste.

Endiselt teeb aga kõige kiiremat kasvu alkoholivabade õllede, siidrite, veinide ja vahuveini müük. Alkoholivabade veinide müük on Prismas kasvanud 2007. aastaga võrreldes 22% ja alkoholivabadel õllede müük 15%.

Rimi Eesti Food ASi turundus- ja kommunikatsioonijuhi Evelin Mägioja ütles, et osteti novembris-detsembris nii lahjat kui ka kanget alkoholi keskmiselt 10% vähem kui 2007. aastal. Samas näitab aga selle aasta algus mullusega võrreldes positiivset trendi.

"Võib eeldada, et jõulude ja uue aasta ajal oldi pisut vaoshoitumad kui aasta tagasi," kommenteeris Mägioja. Kaubagrupiti müüs Rimi detsembris enim kodumaist viina ja 0,33 liitrist A.Le.Coq premiumi.

A-Selveri ostu- ja tootmisdirektor Andres Heinver ütles, et kange alkoholi müügi 2007. ja 2008. aasta võrdluses on kasvanud džinnide, rummide ja viina müük ning vähenenud aperitiivide, bitterite ja likööride osatähtsus. Lahjast alkoholist eelistavad ostjad tunamullusega võrreldes rohkem õlut, šampust ja vahuveini. Siidrite, segude ja kokteilide osatähtsus on vähenenud.

"Tükiliselt müüakse kõige rohkem erinevaid õllesid. Neile järgnevad viinad ja alkohoolsed segujoogid," rääkis Heinver. "Tundub küll, et kliendid pöörduvad taas kangema õlle poole tagasi. Korralik müük on meie enda imporditaval Litovel, Holba ja Zubr õllel," kommenteeris mees toimunud muutusi.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara