Ebakvaliteetset kütust müüb kümnendik tanklaist

Eelmisel aastal kontrollisid tolliametnikud
Eestis 658 tanklat ja avastasid neis mittekvaliteetse kütuse müügi 63 juhul.

Sellega peatati ca 2200 tonni ebakvaliteetse kütuse müük. Võrreldes üle-eelmise aastaga on mittekvaliteetse kütuse müük vähenenud. Kui 2007. ja 2008. aasta alguses oli rikkumiste tase 13%, siis nüüd on see 10%, teatas maksu- ja tolliamet.

Tolli liikuvad kontrollrühmad viisid mullu maanteedel läbi 16 281 kontrolli, mille käigus avastati rikkumisi 468 juhul. Rikkumiste mahult on suurimad erimärgistatud kütuse kasutamise juhtumid, kuid tervikuna on erimärgistatud kütuse kasutamise tase madal – 2,9%.

Lisaks avastati maanteekontrolli käigus ka mitmeid aktsiisikaubaga seotud juhtumeid. Näiteks Pärnu-Paide maanteel avastas maksu- ja tolliameti liikuvrühm pagasiruumist kümme 30-liitrist plastikkanistrit piirituselõhnalise vedelikuga ning Tallinn-Narva maanteel 1840 sigaretti, kaheksa liitrit viina ja 500 liitrit bensiini. Korra avastas tollikontroll Pärnu maanteel ka ca 2800 liitrit piiritust.

Tollikontrolli liikuvrühmad osalesid ka mitmes operatsioonis erinevatel turgudel. Koostöös maksu- ja tolliameti uurimisosakonnaga avastati Pärnu turult kokku 23 300 sigaretti ning Tartu turult 50 000 sigaretti. Vaivaras leiti aktsiisikauba käitlemise kontrollis kokku 28 pudelit puskariga. Tartu turu läheduses avastas liikuvrühm kokku 48 000 sigaretti.

Maksu- ja tolliamet avastas eelmisel aastal uurimisosakonna ja tollikontrolli poolt tervikuna ca 6,8 miljonit salasigaretti ja 13 200 liitrit salaalkoholi ning ca 75,4 kg erinevaid narkootilisi aineid.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

HKScan otsib KATEGOORIAJUHTI

HKScan Estonia AS

27. september 2017

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Jaekaubandus – kas valida jäik või paindlik laoarvestuse meetod?

Kaalutud keskmine kui lihtsamini hallatav meetod jaekaubanduses, on enam levinud kui FiFO, sest võimaldab lihtsustatud laoliikumist ning kiire jaemüügi puhul üliolulist miinusesse müüki.

Blogid

Statistika

Teabevara