Autor: Kaubandus.ee • 5. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA jaemüüjatel veel üks valus kuu

USA jaemüüjad teatasid veel ühest kesisest müügikuust, kuigi mõnel juhul polnud müügid nii hullud kui oodati. Maailma suurim jaemüüja Wal-Mart Stores Inc. näitas ka jaanuaris tõusu.

Jaemüüja Target Corp. teatas, et tema majandusaasta neljas kvartal ei vasta analüütikute ootustele. Jaanuaris kukkus jaemüüja olemasolevate poodide müük 3,3%. Gap Inc. raporteeris aga 23%-lisest müügi kukkumisest. Tema kett Old Navy pidi tunnistama 34%-list müügi kukkumist.

Maailma suurim jaemüüja Wal-Mart võitis taas teiste kaotusest. Tarbijad on majanduslanguses jooksnud tormi allahinnatud kaubale ja just Wal-Mart paistab silma suurte allahindlustega. Jaanuaris kasvas jaemüüja poodide müük 2,1%. See on peaaegu sama palju kui ettevõte eelmisel kuul prognoosis. Järgmiseks kvartaliks, mis algas möödunud laupäeval, prognoositakse müügi kasvu 1-3%.

Costco Wholesale Corp. hoiatas kolmapäeval, et ettevõtte kasum tuleb sellel kvartalil alla analüütikute ootust. Macy's kärbib majandusolukorra tõttu 4% oma tööjõust ja raporteeris 4,5%-lisest müügi kukkumisest jaanuaris. Rõivamüügi poolelt teatas TJX Cos. müügi kukkumisest 4%, kuid Aeropostale Inc. müük kerkis 11% ning tõsteti ka kasumiprognoose.

Limited Brands Inc. müük kukkus jaanuaris 9%, kuid Buckle Inc. näitas oma rivaalidele koha kätte 15%-lise müügi kasvuga, mis oli oluliselt rohkem analüütikute ootustest. Teismelistele suunatud ettevõte on viimased 18 kuud järjest näidanud mitmekohalist müügi kasvuprotsenti.

Naisterõivaste müüja Talbots Inc. teatas, et koondab 370 töökohta ehk 17% oma tööjõust. Neljanda kvartali rõivamüük kukkus jaemüüjal 23% 328 miljonile dollarile ning samade poodide müük kukkus jaanuaris 25%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757