Autor: Kaubandus.ee • 6. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda sõbranna rajab Viimsisse kaubanduskeskuse

Oliver Kruuda naissõbrana tuntud Kersti Männiku Nordwest Kinnisvara OÜ plaanib Viimsi Valda Haabneeme alevikku vana Viimsi Marketi asemele luua 300 miljonit krooni maksva suure kaubanduskeskuse.

Nordwest Kinnisvara juhatuse liikme Kersti Männiku sõnul on Viimsi uue kaubakeskuse arendusse kaasatud ka välisinvestorid.

Hoone detailplaneering kehtestati eelmise aasta oktoobris ja Oliivi keskus plaanitakse avada 2010. aasta suvel. Praegu viimsilaste ostusoove rahuldav Viimsi Market plaanitakse kevadel maha lammutada, kuigi tegemist on sajandivahetuse paiku valminud ehitisega.

Viimsi Marketit peab Toom Kauplused OÜ, mille juhatuse liige Ago Kasak ütles, et seni kuni tema kaupluses rentnik on, ei lõhuta midagi maha. Kui kaua rendileping kestab, on Kasaku sõnul konfidentsiaalne info.

Viimsi vallavanem Haldo Oravas ütles aripaev.ee-le, et vald rahaliselt keskuse ehitust ei toeta, moraalselt aga küll. "Ehitusluba on olemas juba eelmise aasta lõpust ja nüüd korraldatakse ehitushanget," lisas vallavanem, kes on veendunud, et viimsilased vajavad suuremat kaubanduskeskust.

Kas on tarvis maha lõhkuda täiesti korralik hoone? See on omaniku otsus, jäi Oravas üldsõnaliseks. Ta lisas, et lisaks Viimsi Marketi kohale rajatavale keskusele plaanitakse Viimsisse veel ühte suurt kaubanduskeskust, mis pole ehitusloa taotlemiseni jõudnud. "Ei tea, kas majanduslanguse tõttu või miks ta soiku on jäänud. Üks suurem kauplus avas uksed sügisel," lisas vallavanem.

Viimsis väiksemat toidukauplust pidav Oleg Gross arvas, et küllap suur keskus mingi osa klientidest ära tõmbab.

"Lähiaastatel peaks kaubandusketid mõtlema sellele, et Eestis on kaubanduspinda juba küll ja küll, selles ei ole probleemi. Rohkem peaks mõtlema, kuidas saaks hindu allapoole," rääkis Gross. Arendajate seisukohast on see julge samm, tõdes ärimees.

Kas te väljasöömist ei karda? "Vastupidi, paljud inimesed, kes tänaseni olid majanduslikult hästi kindlustatud, kolivad just odavamatesse poodidesse," vastas Gross.

Männik: uus keskus rõhub moekaupadele

Nordwest Kinnisvara juhatuse liikme Kersti Männiku sõnul on Viimsi uue kaubakeskuse trumbiks moe- ja tööstuskaupade poed, mis Viimsis praegu praktiliselt puuduvad.

Kolmandik rendipindadest on juba eellepingutega kaetud.

Milliste kauplustega on juba lepingud sõlmitud?

Ei saa seda kahjuks veel öelda, see oleks rentnikega kinnitamata info. Lepe ankurrentnikuga (suur toidupood) on olemas. Praegu käivad aktiivsed läbirääkimised ka teiste poodidega, kaasa arvatud rõivaketid, kelle huvi Viimsisse laienemiseks on olemas.

Kas usute, et keskuse avamise ajaks saavad kõik pinnad täidetud?

Kindlasti usume. Kui poodidel võib Tallinnas tekkida küsimus, millisesse keskusesse laieneda, siis Viimsi on kõige suurema keskmise sissetulekuga ning elanike juurdekasvuga vald, kus praegu praktiliselt tööstuskaupade ning rõivaste soetamise võimalused puuduvad.

Kes uut kaubakeskust ehitama hakkab?

Ehitajat veel valitud pole. Ehitushange on välja kuulutatud, hankemeneltus on pooleli ja kõik selgub paari nädala jooksul.

Kui palju läks Nordwest Kinnisvarale maksma Viimsi Marketi aluse Randvere tee 9 kinnistu soetamine?

Arendusse on kaasatud ka välisinvestorid ja mul pole luba nende nimel numbritest rääkida.

mis on mis

Kaubakeskus OliivViimsi uude kaubanduskeskusse tuleb kokku üle 20 moe-, jalatsi- ning spordipoe, 3 söögikohta, teenindusasutusi (keemiline puhastus, pangakontorid, mobiilioperaatorid, juuksur jne) ning suur toidupood.Valmimisaeg: 2010. aasta.Arendaja Nordwest Kinnisvara, mille juhatuse liige on Kersti Männik. Majandusaasta aruande järgi ostis ettevõte 2007. aastal Viimsi vallas kinnistu 8,7 miljoni krooni eest.

taust

Viimsi valla ametlik elanike arv ületas suvel 15 000 piiri.Faktum Ariko detsembrikuise uuringu järgi pole 44% Viimsi valla elanikest rahul olemasoleva kaubandusega. 73% toetas uue kaubanduskeskuse loomist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757