USA suurpangad võtavad võimaluse kasutada kasutamata krediidiliine

JPMorgan Chase ja Bank of America on nende
laenuandjate seas, mis vähendavad 1,6 triljoni dollari suurust
krediidiliinide kasutamata jääki, kuna kasvav laenunõudlus ähvardab pankade
kapitali, vahendas Bloomberg.

Pangad on pidanud jaanuaris laenuläbirääkimisi jaekaupmeeste Rite Aid ja Ethan Allen Interiorsiga ning ehituskompaniiga Ryland Group vähendamaks laenulimiite ja tõstmaks intresse. Enam kui triljoni dollari hävitamise järel mahakandmiste ja krediidikahjude näol on pankadel eesmärgiks elimineerida võimalus, et hädas ettevõtted kasutavad pankade poolt avatud kasutamata krediidilimiite.

Citigroupi hinnangul peavad ettevõtted USAs ja Euroopas emiteerima tänavu 450 miljardi dollari ulatuses uusi võlakirju, et asendada võlakirjarahaga laene, mida pangad enam ei pikenda.

JPMorgan ja Citigroup olid nende laenuandjate seas, kes tõmbasid tagasi krediteerimist Rite Aidile. Nad vähendasid jaanuaris ettevõtte laenulimiiti 200 mln dollari võrra varasemalt 650 mln dollarilt, kui ettevõte püüdis laenu pikendada. Et laenu tagastada, võttis apteegikett Citigroupist 225 mln dollarilise tähtajalise laenu intressiga 15 protsenti. Varasema laenu intress oli LIBOR + 1,25 protsendipunkti.

Pangad saavad piirata krediidiliine vaid siis, kui saabuvad laenutähtajad või ettevõte vajab laenutingimustes muudatusi vältimaks kokkulepete rikkumisi. Kolmas võimalus on, et ettevõte ise pakub, et sooviks laenu tagasi maksta.

Föderaalreservi 2. veebruari küsitluse kohaselt karmistasid 65 protsenti USA pankadest laenutingimusi suure ja keskmise suurusega ettevõtetele ning tõstsid intressimarginaale umbes 90 protsendil juhtudel.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara