Eestlased võtsid üle võlgades Soome mööbliketi

Eesti ettevõtjad ostavad pankrotistunud
Soome mööbliketi Koti-Idea, võlad jäävad siiski endiste omanike kanda.

Keti ostab hiljuti loodud firma Ekralde, mille omanikuks ja juhatuse liikmeks on praegu Lextali advokaat Urmas Ustav. Ettevõtte nõukogusse kuuluvad aga maksukonsultant Jüri Kalda, Hannes Reinula ja soomlane Niko Romanainen, kes on ka keti tegevjuht, kirjutab Kauppalehti. Ei ole teada, kui palju Ekralde Kodu-Idea eest maksis.

Koti-Idea Oy pankrot võib põhjustada olulisi kaotusi äriühingu võlausaldajatele. Kaotusi on oodata ka liisinguandjale ja tarnijatele.

Mitmes kohas on maksmata kuudekaupa kauplusepindade rendiraha. Ka tarnijad kannatavad, kuid lõplikud summad tulevad välja alles pankroti menetlemise käigus. Koti-Idea aga saab jätkata tegevust puhtalt lehelt.

„Koti-Ideast saab kaubanduskett, millesse kuulub 28 kauplust ja online-kaubamaja ning Koti-Idea bränd. Tehing tehti reedel, 30. jaanuaril ning see ei puuduta nüüd tegevuse lõpetanud kaheksat kauplust. Nende tegevuse lõpetamise ja töötajate koondamised viis läbi endine omanik,“ ütles Kodu-Idea-keti ostnud uue ettevõtte tegevjuht Niko Romanainen.

Romanainen rõhutas, et tasumata üür ja muud arved ning kohustused ei liikunud tehinguga kaasa. „Need jäävad Kodu-Idea Oy pankrotihalduri hoolde,“ märkis ta.

Uue Kodu-Idea-keti taga on 2008. aasta lõpul loodud Eesti ettevõte Ekralde.

Ekralde omanik on äriregistri järgi praegu advokaat Urmas Ustav, kes töötab õigusbüroos Lextal. Ettevõtte nõukogu liige on Jüri Kalda, kes on raamatupidamise ning maksukonsultatsioonidega tegelev Anricorp AS tegevjuht. Kalda kolleeg Hannes Reinula on koos Niko Romanaineniga samuti ettevõtte nõukogus.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara