Prisma kasvas eelmisel aastal 10%

Prisma Peremarketi käive kasvas eelmisel
aastal 10%, kasumi kahanemise taga on ettevõtte tegevdirektori Janne Lihavaineni
sõnul hinnaliidriks saamise soov.

Prisma müügitulu oli eelmisel aastal üle 2 miljardi krooni, kasvades 2007. aastaga võrreldes 10%. 2008. aasta kasum oli 65,3 miljonit krooni, jäädes alla 2007. aasta kasumile paarikümne miljoniga. „Selle taga on meie teadlik valik. Selleks, et saavutada vastavalt lubadusele 2008. aastal Eesti jaekaubandusturul hinnaliidri positsioon, vähendasime hindu oma kasumi arvel,“ ütles Prisma Peremarketi tegevdirektor Janne Lihavainen.

Arvestades, et kaupluste arv jäi eelmisel aastal samaks, hindab tegevdirektor tulemusi väga heaks. Prisma selle aasta eesmärk on jätkata laienemistega ning investeerida seeläbi edasi aastate jooksul kogutud kasumit.

„Prismad on Soomes üle elanud majanduskriisi ja võitnud sel ajal juurde turgu. On näha, et Prisma kontseptsiooni tugevused töötavad ka praeguse kriisi ajal Eestis,“ rääkis Lihavainen. „Põhiasjad, ehk hind, kvaliteet, saadavus ja teenindus peavad olema paigas, siis tulevad ka kliendid. Majanduslanguse ajal oskavad kliendid olla kriitilisemad.“

AS Prisma Peremarketi selle aasta eesmärk on jätkata laienemist ning investeerida seeläbi edasi aastate jooksul kogutud kasum. 2010. aastal avab Prisma Peremarket kaupluse Narvas, luues 100 uut töökohta. Lisaks tullakse Eestis turule supermarketite ketiga. Prisma Peremarketi tegevdirektori hinnangul on praegune majanduskeskkond väga soodne aeg laienemiseks.

Kokku on Prisma turuosa 8% Eesti jaeturust.

SOK kontserni 2008. aasta käive oli 140 miljardit krooni.

Prisma on Põhjamaade juurtega SOK-le kuuluv kaubanduskett, mis tegutseb Soome, Eesti, Venemaa, Läti ja Leedu turul. Eestis tegutseb Prisma Peremarket alates 2000. aastast. Prisma Peremarket annab Eestis tööd ligi 700 inimesele.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara