Ahistamine tõi Soome tööandjale kõvasti sekeldusi

Pikki aastaid töötajaid näljapalgal hoidnud
ja üleliia rabama sundinud restoranipidajaist hiina abielupaarile mõistis
Savonlinna kohus täna 9 kuud tingimisi vangistust ja viieaastase ärikeelu.

Juba varem oli kokku lepitud, et inimesi tööle sundinud abielupaar maksab neile 400 000 euro (6,259 mln krooni) suuruse kahjutasu. Karistus mõisteti muuhulgas liigkasuvõtmise ja liigkasuvõtmise sarnase tööalase diskrimineerimise, tööaja alase ja väismaalasi puudutava seaduserikkumise eest, vahendas STT.

Kohus leidis, et paar kasutas ära soome keelt mittevaldavate töötajate teadmatust ja mittearusaamist Soome seadustest, tööandja kohustustest ja enda kui töötaja õigustest. Rikkumised toimusid aastail 2000-2007.

Kümme Savonlinna restorani töötajat said palka 200-1000 eurot (3 100-15 600 krooni) kuus, reeglina olid neil vaid mõned puhkepäevad aastas. Algselt nõudsid töötajad kohtualustele karistust ka inimkaubanduse ja raskekujulise liigkasuvõtmise eest. Nendest nõudmistest loobuti jaanuaris, kui pooled jõudsid kokkuleppele 400000 euro (6,259 mln krooni) kahjutasu maksmises liiga madalate palkade ja moraalsete kannatuste eest.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara