Kaubavahetuse puudujääk kahanes mullu 29%

Mullu langes Eesti väliskaubanduse bilansi
puudujääk aastaga 29% võrra, ulatudes 37,8 miljardi kroonini.

Suurima panuse andsid defitsiidi kahanemisse transpordivahendid, mille negatiivne saldo vähenes üle kuue miljardi krooni. Masinate ja seadmete ning metallide ja metalltoodete osas oli puudujääk aastatagusest enam kui neli miljardit krooni madalam.

Tänu kaubabilansi olulisele paranemisele on aasta kokkuvõttes oodata ka jooksevkonto defitsiidi märkimisväärset langust, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

Jaanuaris pole väliskaubanduses oodata pööret paremuse poole, sest maailmamajandus on jätkuvalt langustrendil. Konjunktuuriinstituudi poolt jaanuaris küsitletud ettevõtetest teatas sarnaselt detsembrile vaid 3% eksporttellimuste suurenemisest ja kolmandik lootis tellimuste jäämist tavalisele tasemele. Ülejäänud ettevõtted olid jätkuvalt pessimistlikud. Tänu majanduse madalseisule püsib ka kaubavahetuse puudujääk madalana.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara