Kalevi uus nimi Luterma kuulub Alar Pinkile

ASi Kalev uus nimi Luterma, mis on ka
kuulsa mööblitööstuse kaubamärk Luterma, on Eestis patendiameti andmetel
registreeritud Alar Pinkile kuuluva Mosaic OÜ nimele.

2006. aasta kevadest alates kuulub Luterma kui kaubamärgi käsutamise õigus Pinkile, kes lisaks sellele on registreerinud Luterma Inglismaal tegutsenud tütarettevõtte Venesta nimelise kaubamärgi. Viimane sai Mosaici kasutusse selle aasta jaanuaris.

Luterma tehas asutati 1883. aastal ning see tegutses Eestis. Sajandivahetusel sai sellest Venemaa suurim tehas. Luterma ehk A.M. Luther Mechanical Woodworking Factory on saanud palju tunnustust oma kõrgekvaliteedilise vineeritöö eest mitmesuguste tünnide ja muu mööbli tootmise eest. 1908. aastal asutas Luterma tütarettevõtte Londonisse ning nimetas selle Venesta Plywood Company. Nimi oli tuletatud inglise keelsest sõnast Veneer (vineer, vineeriga katma-toim.) ja Estonia.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara