Autor: Kaubandus.ee • 26. veebruar 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Puusepp: laienemist piirame ise, mitte pangad

Me oleme tulenevalt majandussituatsioonist laiendamise tempot vähendanud - laieneme, kuid senisest konservatiivsemalt, ütles Tallinna Kaubamaja juht Raul Puusepp.

"Me oleme tulenevalt majandussituatsioonist maailmas laiendamise tempot vähendanud, mis on meie arvates siiski mõistlik. Hea mõte on jätkuvalt tegeleda laienemisega, aga vaadata seda senisest konservatiivsemalt," rääkis Puusepp.

Ta lisas, et mõned kauplused on siiski plaanis avada ka selle aasta jooksul. "Oleme tempot alandanud ja oleme konservatiivsemad," märkis ta.

Puusepp ei kinnitanud, et laienemisplaanidele on pangad pannud piiri peale. "See pole kusagilt kõrvalt tulnud, see on ettevõttesisene otsus," sõnas ta.

"Suure tõenäosusega jaeturg sellel aastal ei kasva, et mitte öelda, et see kukub," rääkis Puusepp jaeturu olukorrast.

"Üsna positiivne hinnang on see, kui turg jääb umbes samale tasemele kui eelmisel aastal, aga võib ka minna halvemini. Erinevates sektorites on see kindlasti erinev, kui me räägime kestvuskaupadest või toidukaupadest või riietest-jalanõudest, siis nihked on sektorite vahel suured," märkis ta.

Puuseppa sõnul jääb sellel aastal kahtlemata kõige stabiilsemaks toidukaubanduse sektor.

Küsimusele, kas ettevõttes jätkavad palgad endiselt alanemist, vastas Puusepp: "Sellele küsimusele ma ei saaks praegu vastata. Erinevad stsenaariumid on täna laual."

"Efektiivistamisega oleme ikkagi tegelenud juba möödunud aasta algusest, aga jõuliseid ja nähtavaid samme me ei ole veel astunud," ütles Puusepp.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757