BabyCity: Mustika põleng tekitas vähemalt 5 mln kahju

Täna tulekahjus rängalt kannatada saanud
Mustika keskuses asuv BabyCity sai kaubakahju ligikaudu viis miljonit
krooni, ütles poodi haldava Kotryna OÜ juhatuse liige Ivar Vilmer.

„Umbkaudu 5 miljonit krooni, kuid see tuleb selgeks teha, sest me ei fikseeri igal õhtul oma kauba jääki,“ vastas Vilmer küsimusele, kui suureks hindab ta kaupadele tekkinud kahju. Sellele lisandub remondi ja inventari maksumus, möönis juhatuse liige.

Ivar Vilmer viibis parasjagu poes ning kinnitas, et visuaalselt on kaup küll alles, kuid beebitarvetel on nii vee kui ka vingukahjustusi ja kiht tahma peal. Poe sein on ära põlenud ning sealt paistab vastu valgus, mitte enam teine pood, rääkis juhatuse liige.

Mis kaubast saab, Vilmer täna vastata ei osanud. Ta ütles, et kauba ja kahjudega tegeleb edasi kindlustus. Mis summa peale poel kindlustus oli, jättis juhatuse liige enda teada.

Töötajate saatus pole veel otsustatud, kuid esmalt asutakse nende abiga kaupa üle vaatama.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Peeter Randoja ütles sündmuspaigalt Kuku raadiole, et Mustika kaubanduskeskuse kahjud võivad ulatuda kümnetesse kui mitte sadadesse miljonitesse.

ONOFF Eesti AS turundusjuht Piret Tikand ei osanud Äripäevale öelda, kui suureks võib tules hävinud poe ja kauba kulu kujuneda, kuid nentis, et kauplus asus kõige suurema tulekolde lähedal ning poest pole just palju järele jäänud. Pood oli Tikandi sõnul kindlustatud.

Täna varahommikul enne kella kuut süttisid Tallinnas Tammsaare teel Mustika keskuse laoruumid, kust tuli müügisaalidesse levis. Põhja-Eesti päästekeskuse andmetel toimus põleng 1000 ruutmeeril ning sellel alal kukkus sisse ka keskuse lagi. Põlengu levik on peatatud, praegu käivad Mustika keskuses järelkustutustööd. Kust tuli alguse sai, peab selgitama uurimine. Esialgsetel andmetel võis põleng alata keskuse laoruumist, kus oli tuli kõige tugevam.

Mustika keskus kuulub ettevõttele OÜ Combinent, mille juhatuse liikmed on Andrus ja Aivar Leinemann. Mõni aasta tagasi kirjutas Äripäev, et Combinendi ühe omaniku Aleksander Drelli surma järel sai omanikeringi mehe tütar, tuntud kunstnik Nelly Drell. Keskus on kindlustatud ERGO Kindlustuses.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara