Autor: Kaubandus.ee • 5. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mustika keskuse põleng kontrolli all

Mustika Keskuses on põleng kontrolli alla saadud ja käivad kustutamise järeltööd, teadis Äripäevale rääkida Prisma Peremarketi pressiesindaja Kadri Lainas.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Peeter Randoja sõnul oli tules 1000 ruutmeetrit keskuse pinda ja sama suurel alal on ka katus sisse kukkunud. Praegu tegeletakse kokku kukkunud katuse alla varjuvate tulekollete leidmise ja likvideerimisega.

"Menetlustoimikud tulekahju põhjuste uurimiseks ja tekkekoha kindlaks määramiseks on alustatud. Töögrupp on seal kohal ja menetlus juba toimub," ütles Randoja. Ta lisas, et raske on öelda, mis põhjusel tulekahju tekkis, kuid päästetööde juhi sõnul võis tuli alguse saada laoruumist, kuna seal oli kõige tugevam põlemine.

Majas kedagi põlengu alguses ei viibinud. Kõige suurema põlengu ajal oli kustutamas 9 päästemeeskonda, ligikaudu 15 erinevat päästetehnika autot ja 50 päästetöötajat. Lisaks 10 politseipatrulli ka 2 kiirabiautot. Praeguseks pooled ressursid töölt vabastatud.

Randoja sõnul võib keskuse kogupindala olla 3000 – 4000 ruutmeetrit. See sai tema andmetel vähemalt suitsukahjustusi. Enamus kaupa läheb utiliseerimisele või likvideerimisele, lisas pressiesindaja.

ONOFF Eesti AS turundusjuht Piret Tikand tõdes, et ei ole ise põlengu piirkonnas käinud, kuid läheb sinna peagi. Nende kauplus on Tikandi sõnul siiski maha põlenud. Kui suur on kahju, seda turundusjuht ei kommenteerinud. Tõenäoliselt sai tuli alguse elektrisüsteemist, ütles Tikand, kuid lisas kohe, et täpsemalt selgitab põhjused siiski uurimine.

Täna varahommikul enne kella kuut süttisid Tallinnas Tammsaare teel Mustika keskuse laoruumid, kust tuli levis edasi müügisaalidesse.

Seoses põlenguga, sulgeb politsei liikluseks mõlemas suunas Tammsaare tee osa, mis jääb Mustamäe tee ja Laki tänava vahele. Lisaks suletakse liikluseks Tammsaare tee 116 taga asuv Tammsaare teega paralleelne teelõik, mis jääb Laki tänava ja Mustamäe tee vahele.

Mustika keskus kuulub ettevõttele OÜ Combinent, mille juhatuse liikmed on Andrus ja Aivar Leinmann. Mõned aastad tagasi kirjutas Äripäev, et Combinent ühe omaniku Aleksander Drelli surma järel sai omanikeringi mehe tütar, tuntud kunstnik Nelly Drell. Keskus on kindlustatud ERGO Kindlustuses.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757