Kohus algatas kütusemüüja pankrotimenetluse

Viru maakohus algatas eile ligemale poole
miljardi suuruse aastakäibega vedelkütuseid müüva firma Select Oil NV
pankrotimenetluse.

Kohtla vallas asuva firma pankrotti taotles tema kauaaegne äripartner Kiviõli Keemiatööstus, kes müüs aastaid suure osa oma toodangust Select Oil NV kaudu, ning kellele pankotiavalduse alusel ollakse siiani võlgu üle 21 miljoni krooni, kirjutas Põhjarannik.

Select Oil NV juhataja Toomas Hurt tõdes kohtus, et probleemid peituvad selles, et poolte vahel olid liiga usalduslikud ja heatahtlikud suhted ning väga paljud asjad lepiti kokku suuliselt.

Kiviõli Keemiatööstuse esindaja vandeadvokaat Mikk Lõhmus väitis kohtus, et võlgnik on varjanud majandustegevust, dividendid on täies ulatuses välja makstud ja tema kaubavarud on võrdsed nulliga.

Select Oil NVd kohtus esindanud vandeadvokaadi abi Elmer Muna kinnitas, et Kiviõli Keemiatööstuse müüdud kaup oli kajastatud valesti ja kallima hinnaga. Teine esindaja vandeadvokaat Margo Lemetti kinnitas, et firma majanduslik olukord on väga hea ja pankrotiavaldus on alusetu.

Kohus tuvastas, et Select Oil NV-l on Kiviõli Keemiatööstuse ees vähemalt 19,2 miljoni krooni suurune võlg, mis ületab ettevõtte omakapitali 2,6 korda.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

AccountStudio - lihtsalt kohandatav terviklik äritarkvara

Äritarkvara, mida on võimalik kohandada erinevate nõudmiste ja tegevusaladega väike- ja suurettevõtetele. Tarkvara liidestab ettevõtte e-poe nii, et tehingud e-poes kajastuvad ilma valu ja vaevata nii laos kui ka raamatupidamises.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara