Autor: Kaubandus.ee • 6. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Täna õhtul selguvad Eesti parimad restoranid

Täna õhtul selguvad 2008. aasta gastronoomiakonkursi Hõbelusikas võitjad üheksas kategoorias.

Täna õhtul Tammsaare Ärikeskuses toimuval galaüritusel kuulutatakse välja parim gurmeerestoran, parim restoran, parim kohvik, parim uus restoran, parim pererestoran, parima toidu ja veinisobivusega restoran, parim kokk, parim õlleserveerija ja parim kokteil ehk Hõbekõrs.

Järgnevad Hõbelusika nominendid kategooriate kaupa.

Parim gurmeerestoran: Stenhus, Tschaikovsky või Ammende Villa.

Parim restoran: Chedi, Ö või Ribe.

Parim kohvik: C'est la vie, Le Bonaparte või NOP.

Parim uus restoran: Chedi, Volga, Muuseum või Korsaar.

Parim pererestoran: Lucca, Mercado, La Perla või Si-Si.

Parima toidu ja veinisobivusega restoran: In Vino Veritas, Tigu või La Bottega.

Parim kokk: Tõnis Siigur (Stenhus), Roman Zastserinski (Ö) või Chong Chee Loong (Chedi).

Parim õlleserveerija: BeerHouse, Püssirohukelder või Dolce Vita.

Parim kokteil ehk Hõbekõrs: Vertigo Terass, Lounge kaheksa või Stereo.

Iga kategooria võitja saab vastava sertifikaadi ja auhinnatrofee Hõbelusikas.

Eesti toidukohtade tunnustamiseks loodud Hõbelusika konkursi peakorraldaja Margit Kirsipuu sõnul on nende idee anda baaridele ja restoranidele kliendipoolne hinnang. "Olen kindel, et just klientide arvamus peegeldab tõelist olemust rohkem kui miski muu," märkis ta.

Parimad määrab matemaatika, aluseks võetakse kohtunike poolt rohkem kui 30 hindamiskriteeriumi alusel antud punktide kaalutud keskmine. Hõbelusika valikuprotsessi käigus täidetud poolesaja küsimusega ankeedid olid põhjalikud ja söögikohtade eripära arvestavad. Enam kui kuue kuu jooksul hindasid ettevalmistuse saanud kohtunikud söögikohti Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres ja Saaremaal.

Mittetulundusühing Gastronomy Awards Society of Estonia loodi 2004. aasta juulis eesmärgiga väärtustada ja arendada Eesti toidukultuuri. Mullu pärjati parima restorani tiitliga Tallinnas asuv In Studio Vinum. Parimaks kokaks nimetati Tõnis Siigur Stenhusi restoranist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757