Reservedi omanik võttis üle rahvusvahelise rõivabrändi

Reservedi ja Cropptowni moepoode haldav LPP
Retail Estonia võttis Tartus üle rahvusvahelisse House rõivastepoe ketti kuuluva
kaupluse ning avab Eestis järgneva kahe aasta jooksul vähemalt neli uut poodi,
teatas ettevõte.

Eesti ühe suurema riiete jaekaubanduse ettevõtte LPP Retail Estonia OÜ juhatuse esimehe Hendrik I. Passi sõnul on firma laienenud Eestis 13 poeni ning tänavu kevadel on plaanis avada veel kaks uut kauplust, kokku 1500 ruutmeetril kaubanduspinnal.

„Kitsamates majandustingimustes ostavad inimesed järjest enam kiirmoodi, mille hinna ja kvaliteedi suhe on tasakaalus; näiteks on Cropptowni bränd tõusnud Eestis oma segmendi turuliidriks,“ selgitas Pass poodide laienemise eeldusi.

Passi sõnul prognoosib firma selleks aastaks käibe kasvu ning marginaali stabiliseerumist. „Suures plaanis võib kogu rõivaturg tänavu langeda kuni 15 protsenti ja ilmselt nii mõnigi väiksem, nõrgemini kapitaliseeritud jaemüüja on sunnitud oma tegevuse lõpetama,“ lisas ta.

LPP Retail Estonia emafirma LPP S.A. alustas House rõivakaupluste keti poodide ülevõtmist terves Euroopas. House noorte kiirmoe ketil on kümnes Euroopa riigis kokku 158 poodi.

LPP S.A on Ida-Euroopa kõige kiiremini kasvav jaeettevõtte. Firma avas 2008. aastal kauplusi ligi 41 000 ruutmeetril kaubanduspinnal. LPP Grupil on 370 kauplust 12 riigis kokku 145 000 ruutmeetri müügipinnaga. Grupi käive oli 2008. aastal 5,75 miljardit krooni. LPP Retail Estonia 2007. aasta käive oli 149,1 miljonit krooni.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara