Automüüja: tahetakse odavamat, aga meil vaja kallitest lahti saada

Tendents on ilmselgelt selles suunas, et
autoaeda astuv klient otsib eelkõige odavamat ja säästlikumat autot, kinnitas
Tallinnas, Tartus ja Pärnus kasutatud autosid vahendava OÜ Inchape Motors
müügijuht Marko Aalik.

"Nii tahetakse vähendada oma maksukoormust," põhjendas Aalik inimeste soovi vahetada oma senine auto odavama, säästlikuma ja väiksema vastu. "Kusjuures odavam ei tähenda sugugi seda, et ostetakse vanem mudel. Tahetakse vahetada sama aasta autot, aga odavama hinnaklassi vastu."

Aaliku sõnul on Inchape Motors seni autosid vahetanud. „Kuna aga järjest enam tuleb meie jutule kliente, kes soovivad oma autost sootuks vabaneda, peame plaani alustada komisjonimüügiga.“

Rakveres asuva ASi Hat Auto kasutatud autode müüja Silver Päll ütles, et kliendid tahavad hirmsasti vahetada kallima auto odavama vastu, aga nemad sooviksid eelkõige hoopis vastupidist vahetust. "Miks me peaksime oma lao lõhki ajama – ostma sisse kalleid autosid, kui neid mitte keegi ei osta,“ rääkis Päll. Praegu on Hat Auto platsil müügis 25 autot.

Pälli kinnitusel on autode müük alates detsembrist kõvasti kahanenud. "Ehk viis autot kuus oleme talvel müünud, ja see on väga vähe,“ lausus Päll ja lisas, et vahetuskaupa pole nad viimastel kuudel ühtki teinud, sest pole saanud kliendiga kokkuleppele. Samas usub Päll, et kevadel automüük hoogustub taas.

Tartu firmas OÜ Intertrade kasutatud autode müügiga tegeleva Aivar Mägi kinnitusel pole nad jaanuaris-veebruaris platsil olevast 80 autost ühtki müünud. "Nüüd, kui ilm soojemaks on läinud, on vähemalt uudistajaid platsil rohkem näha," ütles Mägi. "Tõsi, kontorisse sisse hinna üle kauplema astub vaid mõni üksik.“

Mägi ei usus, et autode müük lähiajal elavneks. „Majandussurutis kestab, samuti pole liisingufirmad enam nii lahked,“ lisas Mägi.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara