Autor: Kaubandus.ee • 26. märts 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eskaro: suured eksporditurud on ettevaatlikult optimistlikud

Loodan, et ettevõtte eksporditulemused paranevad kevade jooksul, isegi meie suured turud Ukraina ja Venemaa tunnevad ettevaatlikku optimismi, sõnas lakke ja värve valmistava firma Eskaro ekspordidirektor Andrei Prost.

"Muidugi meie eksport on kahanenud võrreldes eelmise aastaga, aga tendents on positiivne," märkis Prost. Ta ütles, et selle aasta jaanuaris vähenes ettevõtte eksport 62% ning veebruaris 57%.

"Märtsis ootame tulemuseks miinus 50% ja aprillis loodame, et tulemus võiks olla umbes miinus 30%. See pole täna enam halb tulemus. Me saame aru, et meie talvine müügi langemine oli seotud sellega, et meie kliendid vähendasid oma laojääke," rääkis ta.

"Aga millised numbrid tulevad selle aasta jooksul, on praegu väga raske öelda. Võib juhtuda, et sügise ja talve algus on palju halvem kui 2008. aastal," sõnas Prost.

Ekspordidirektor ütles, et loodame, et Eesti ekspordi müük sellel aastal ei tule halvem kui miinus 35 – 40%.

"Ma ei tea, kas eksport on põhjas juba ära käinud, aga näeme, et isegi meie suured turud – Ukraina ja Venemaa tunnevad ettevaatlikku optimismi. Vaatame, mis saab edasi," lausus Prost.

"Eesti ekspordinumbrite kohta arvan, et on kaks erinevat mõjutajat - esialgu olid mahud ja seejärel hinnad olemasolevatele mahtudele. Võib olla tuleb veel veebruaris mõningane langus, aga seejärel usun, et olukord stabiliseerub," rääkis Soome elektroonikakontserni Efore kuuluv Efore AS tegevjuht Andres Kase.

"Põhja lähedal me minu arvates oleme ja ehk tuleb veebruar natukene kehvem kui jaanuar, aga märts enam mitte," lisas ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757