Thulema juht: jaemüük võib kosuda augustis-septembris

Jaemüük kukub kindlasti veel mõned korrad
suurusjärgus 18%, kuid suve lõpus võib hakata see number kosuma, ütles Thulema
juht Tarmo Prikk.

„Mööblisektoris on keskmine käibelangus pea 50%, kuid mööblisektor on selline sektor, kus pole tegemist esmatarbekaubaga. Ning, kui esmatarbekaup kukub ka mingil määral, siis see keskmisele numbrile viitabki. 30% on täiesti ootuspärane,“ kommenteeris Prikk.

„Arvan, et need firmad hakkavad vaikselt välja vedama, kellel on tänane majandussituatsioon selgeks saanud. Alates sideettevõtetest, toidukaubandusest – kes saavad aru, et nüüd on selline olukord, niipalju oleme langenud ja nad lähevad normaalsesse elutsüklisse tagasi vähendatud kujul,“ rääkis ta. Prikk sõnas, et siis hakkavad ka inimesed, kes neis ettevõtetes töötavad, ka tavapärasemalt käituma ja ostuhirm peaks suveks kadunud olema. „Täna on ostuhirmu küsimus, julget ostuotsust!“

„Jaemüügis oli peale detsembrit või aastavahetust suurem kukkumine ning siin jälle sama ostuhirmu küsimus. Ega pankadest pole raha otsa lõppenud ja inimestel pole raha otsa lõppenud, kuid igaks juhuks ei julgeta osta,“ märkis ta.

„Jaepoole osa on selles osas nõrgem. Neid kuid, kui jaemüük kukub on kindlasti veel sees, suurusjärk on sama 18%, kuid mitte enam rohkem. Kosumine võib hakata tulema august-september,“ rääkis Prikk. „Põhjamaades ei külvata sellist pessimismi, see on kõige hullem praegusel juhul. Riigi tarvitusele võtma mõningad meetmed, mis vähendaks importkaupade sissetoomist. Euroopa Liidu seadusruumis on seda suhteliselt keerukas teha, aga Soomlased suudavad sellega paremini hakkama saada kui meie,“ tõdes ta.

„Tasuks ka vaadata seda, mismoodi tulid Soome-Rootsi 90ndate keskel kriisist välja ja mismoodi nad täna käituvad, sealt on üht-teist õppida,“ soovitas Prikk.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara