Autor: Kaubandus.ee • 2. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alkoholitootjate liidu juhatuse liige: uskumatu uudis!

Eesti Alkoholitootjate Liidu juhatuse liige Ivar Aus nimetab uskumatuks uudiseks teadet Remediaga seotud inimeste vahistamise kohta, süüdistatuna maksumärkide võltsimises.

"Ei oleks uskunud, et keegi tuntumatest-suurematest ettevõtetest hakkab maksumärke võltsima. Eeldasime, et sellega tegeletakse nii-öelda nurga taga," ütles ta. See näitab, et maksumärkide probleem on varemarvatust suurem, lisas Aus.

Tema sõnul oli juba eile kuulda, et "Remedial on mingi jama". Müügimehed rääkisid, et Remedia kaupa ning saatelehti korjatakse poodidest ära, selgitas ta. Ivar Aus on lisaks alkoholitootjate liidu juhatuse liikme ametile ka alkohoolsete jookide tootmise ja müügiga tegeleva Altia Eesti ASi tegevdirektor.

Kui süüdistus maksumärkide võltsimises leiab tõendamist, arvatakse sellega seotud firma Ausi ütlusel alkoholitootjate liidust välja. "See küsimus läheb siis hääletamisele, ent ma ei näe viisi, kuidas nad saaksid liidus jätkata," rääkis ta. Edendame Eesti alkoholipoliitikat ja -kultuuri ning selline tegevus ei sobi sinna, lisas Aus.

Alkoholitootjate liidu juhatusse kuuluvad Ivar Ausi kõrval ka Liviko juht Janek Kalvi ja Remedia juht Aleksander Skoblov. Liit koondab suuremaid kodumaiseid kange alkoholi tootjaid: AS Liviko, Altia Eesti AS, Remedia AS, Offex Grupp OÜ, Liiwi Heliis AS, Tallinna Karastusjoogid AS, Kravond AS ja Rakvere Piiritustehas AS.

Riigiprokuratuur teatas äsja, et menetleb koos maksu- ja tolliametiga kriminaalasja, mille raames vahistati Harju Maakohtu loal täna ASi Remedia nõukogu esimees Igor Zavizion ja OÜ Baltmodum juhatuse liige Edgar Noode. Mõlemat kahtlustakse suures ulatuses võltsitud maksumärkide kasutamises ja käibele laskmises ning kuritegelikku ühendusse kuulumises. Lisaks vahistati 34aastane Jevgeni, kelle perekonnanime pole teada. Kriminaalasjas on kahtlustus esitatud veel kolmele isikule ja juriidilistele isikutele Offex Group ning Baltmodum, teatas prokuratuur.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757