Kalvi: iga salaviina kahtlust tuleb kontrollida

Praeguses kange alkoholi müügi languse
olukorras tuleb iga salaalkoholi kahtlust kontrollida, alkoholitootjate liit on
huvitatud ausast turust, ütles Äripäevale antud kommentaaris liidu juhatuse
esimees Janek Kalvi.

“Alkoholitootjate Liit ei ole praeguses olukorras Remedia ja Offex Group´i suhtes tõstatatud kahtlustest rohkem informeeritud kui avalikkus. Mina kuulsin seda uudist täna Riias olles läbi Eesti ajakirjanduse ning ei oska kuidagi kommenteerida, kas esitatud kahtlustused peavad paika või ei,“ ütles Kalvi seoses Harju maakohtu loal toimunud alkoholifirma Remedia omanikeringi kuuluva Igori Zavizioni ja Baltmodumi juhi Edgar Noode vahistamise kohta.

„Arvestades praegust kange alkoholi müügi langemist 10-15% tuleb muidugi iga salaviina kahtlust põhjalikult kontrollida. Iseküsimus on, kas antud juhtumi puhul on tegemist õigusrikkumisega või ei, ning kes on selle eest vastutav,“ rääkis liidu juht ning avaldas lootust, et uurimise tood olukorda selgust võimalikult kiiresti.

Alkoholitootjate Liidu üks olulisi eesmärke on alati olnud alkoholikultuuri kujundamine ning alkoholitootjate äriliste ja eetiliste standardite kehtestamine, rääkis Kalvi. Tema sõnul kuulub riigimaksude tasumine kindlalt äriliste ja eetiliste standardite hulka, millest oma tegevuses tuleb lähtuda ning mille eest seismist me Eesti alkoholitootjatena ka ühise huvi ja vastutusena oleme deklareerinud.

„Olen juba aastaid rääkinud, et riik, ausad tootjad ja ausad kaupmehed seisavad kõik samade väärtuste eest, sest ausast alkoholiturust oleme me kõik huvitatud. Kui täna meieni jõudnud kahtlustus peaks tõeks osutuma, on see väga nördimapanev kõigi Eesti alkoholitootjate jaoks,” lisas Kalvi.

Käimasolevat kriminaalasja menetlevad riigiprokuratuur ning maksu- ja tolliamet. Prokuratuuri teatel vahistati lisaks Remedia omanikeringi kuuluva Igori Zavizionile ja Baltmodumi juhi Edgar Noodele ka 34aastane Jevgeni.

Uurimisorganid kahtlustavad, et mehed kasutasid ja lasid käibele suures ulatuses võltsitud maksumärke ning kuulusid kuritegelikku ühendusse. Lisaks vahistatutele on kriminaalasjas kahtlustus esitatud veel kolmele isikule ja juriidilistele isikutele Offex Group ning Baltmodum.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara