Autor: Kaubandus.ee • 3. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ettevõtjad valmis odavama üüri nimel töökohti looma

Ettevõtjad olid huvitatud Edgar Savisaare juhitava Tallinna linnavalitsuse plaanitava abipaketi punktist, kus juurde loodava vähemalt kolme uue töökoha arvelt saaks ettevõtted linnalt ruume üürida praegusest soodsamalt.

Täna linnavalitsuses vastu võetud abipaketis oli kirjas, et 20protsendilist üürihinna alandamist saaks taotleda kaheks aastaks, kui ettevõte loob juurde vähemalt kolm töökohta. Lingor OÜ omanik Peeter Muutra, kes linnalt restoran Hidalgo pidamiseks pinda üürib, kinnitas Äripäevale, et tema kaaluks madalama üüri saamiseks kindlasti uute kohtade loomist. „Siis saaks tööaega juurde panna. Siin talvel oligi mõte, et kuna midagi suurt ei toimu siis suveks paneks ühe vahetuse juurde,“ rääkis Muutra.

Kas sellise abipaketi mõte on hea, on see teostatav? „No loodame kõige paremat,“ vastas Muutra ning lisas, et üürihinna alandamise võimaluse lisamine abipaketti on küll üks hea idee.

Hell Hunt nimelist pubi vedav Hunt Kriimsilm OÜ tegevjuht Andres-Andi Sarv oli samuti ideest huvitatud. Ka nemad üürivad pubi ruume Tallinna linnalt. Sarve huvitas, millised on nõudmised töökohtade loomiseks, kas tegemist võib olla ka hooajaliselt suurendatud töötajaskonnaga.

Ta kinnitas, et Hellas Hundis oleks kohe võimalik töökohtade juurde loomisega alustada. „Me oleme igal suvel juurde võtnud inimesi hooajalisele tööle, kellest mitmed on jäänud hiljem ka põhikohaga tööle,“ selgitas ta. „Idee iseenesest on loomulikult hea, sest teatavasti ei ole praegu väga lihtne ja üürihinna alandamine oleks muidugi positiivne,“ rääkis juht ning lisas, et arvestades tänast situatsiooni võiks üür küll madalam olla.

Külastatavus on Sarve sõnul jäänud samale tasemele võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga, vähemaks kliente jäänud ei ole. „Kolm korda üle õla sülitades võib öelda, et ei ole veel tulnud jah,“ vastas juht küsimusele, kas Hell Hunt on ka koondamiste või palgavähendamistega kokku puutunud.

Tallinn kavandab enam kui 300 miljoni kroonist abipaketti elanikele ja ettevõtjaile, millega luuakse kahe aastaga 5500 uut töökohta. Abipakett keskendub kuuele valdkonnale: tööpuuduse leevendamisele, toetustele ja sotsiaalabile, raskustesse sattunud inimeste nõustamisele, soojusenergia kulude vähendamisele, ettevõtluse toetamisele ja tarbijate kaitsele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757