USA kaubandusdefitsiit vähenes jõudsalt

Veebruaris kahanes USA kaubandusdefitsiit
madalaimale tasemele viimase üheksa aasta jooksul.

Defitsiit kahanes 28% 26 miljardile dollarile jaanuarikuu 36,2 miljardilt dollarilt, teatas täna USA kaubandusministeerium.

See on väikseim defitsiit 1999. a novembrist, vahendas Bloomberg.

Import vähenes 5,1% 152,7 miljardile dollarile. Nõudlus välismaiste autode järele kahanes madalaimale tasemele 1996. a oktoobrist. Jaapani autode import vähenes poole võrra, kärpides USA kaubandusdefitsiidi Jaapaniga madalaimale tasemele 1984. aastast ehk 2,2 miljardile dollarile.

Nõudmine muude importkaupade järele peale autode kahanes veebruaris 1,4 miljardi dollari võrra. Kaubandusdefitsiit Hiinaga kahanes jaanuari 20,6 miljardilt dollarilt veebruaris 14,2 miljardile dollarile, mis on väiksem näitaja kolme aasta jooksul.

USA eksport kasvas 1,6% 126,8 miljardile dollarile.

USA kaubandusdefitsiidi vähenemine võib ajendada majanduseksperte eeldama, et USA SKP kahanes esimeses kvartalis kardetust vähem. Läinud aasta viimases kvartalis kahanes USA SKP 6,3% ning keskmiselt prognoosisid Bloombergi küsitletud analüütikud selle aasta esimeses kvartalis 5% suurust SKP langust. Tööpuudus kasvas USAs märtsis 8,5%le, mis kõrgeim tase enam kui 25 aasta jooksul.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara