Väliskaubanduse puudujääk kaheksa aasta madalaim

Eesti väliskaubanduse puudujääk vähenes
esialgsetel andmetel veebruaris 1,1 miljardi kroonini, teatas statistikaamet.
Puudujääk oli nii madalal tasemel viimati 2001. aasta mais.

Veebruaris eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades 7,9 miljardi krooni eest ja imporditi Eestisse 9 miljardi krooni väärtuses. Eksport vähenes eelmise aasta veebruariga võrreldes 2,8 miljardit krooni ehk 26 protsenti ja import 4,7 miljardit krooni ehk kolmandik.

Euroopa Liidu riikidesse eksporditi veebruaris kaupu 5,4 miljardi krooni eest, mis moodustas 68% Eesti koguekspordist. Eelmise aasta sama kuuga võrreldes vähenes eksport EL riikidesse 2,3 miljardit krooni ehk ligi kolmandik.

Kolmandatesse riikidesse eksporditi kaupu 2,5 miljardi krooni väärtuses ning vähenemine 2008. aasta veebruariga võrreldes oli 0,5 miljardit krooni ehk 15%.

Euroopa Liidu riikidest imporditi kaupu ligi 7 miljardi krooni väärtuses, mis moodustas 78% Eesti koguimpordist. Väljastpoolt Euroopa Liitu imporditi kaupu 2 miljardi krooni eest ja vähenemine eelmise aasta veebruariga võrreldes oli 0,6 miljardit krooni ehk 23%.

Euroopa Liidu riikidega oli väliskaubanduse puudujääk 1,6 miljardit krooni (eelmise aasta veebruaris 3,4 miljardit krooni). Samas kaubavahetus ülejäänud riikidega oli ülejäägis ehk kaupu eksporditi neisse riikidesse 0,5 miljardi krooni eest enam kui sealt imporditi.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara