Frens: ei jõua nii ruttu kulusid kärpida, kui majandus jahtub

Headel aegadel on tekkinud suured püsikulud
ning nende vähendamine võtab kaua aega, põhjendas ASi Frens tegevjuht Tiit
Ojaveski ettevõtte 2,5 miljoni kroonist maksuvõlga.

Frensil on maksehäireregistri andmetel tänase seisuga 2 594 817 krooni suurune maksuvõlg ning 190 696 krooni suurune intressivõlg. "Võlg on tekkinud seetõttu, et veskid jahvatavad aeglaselt. Ei jõua kulusid nii ruttu kärpida kui majandus jahtub," põhjendas Ojaveski.

"Kui on head ajad, siis püsikulud koguaeg suurenevad. Püsikulude vähendamine võtab kaua aega. Kui meie tegevuses jooksis jaanuari lõpuni äriliste muudatuste toimumine, siis veebruaris kadus järsku käive täiesti ära. Seal tekkis koperdamine," lisas ta.

Frensi juhi sõnul peetakse hetkel maksuametiga läbirääkimisi võlgnevuste ajatamiseks. "Oleme sunnitud ka inimesi koondama ja püsikulusid vähendama," märkis Ojaveski.

Tema sõnul on I kvartal traditsiooniliselt hästi nõrk, II kvartal tugev, III kvartal jälle nõrk ning IV kvartalis tehakse detsembris väga suur käive. "Eelmise aasta teine ja IV kvartal kuni selle jaanuari lõpuni olid väga tugevad, aga need suured kärped, mis võeti ette veebruaris ajas ära palju tellijaid," märkis Ojaveski.

"Loodame, et kui selle poolaasta lõpuks saame kulud maha, siis järgmine poolaasta oleme palju väiksemad ja mobiilsed ning saame hakkama. Meie plaan on igal juhul võlad ära maksta ja tegeleda ellujäämise kursusega edasi," rääkis Frensi juht.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara