Autor: Kaubandus.ee • 14. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

eBay aktsia on väärtuslõks

Kunagine internetikaubanduse liider eBay aktsia hind on fundamentaalnäitajaid arvestades väga odav, aga sellegi poolest ei ole analüütikud väärtpaberist vaimustunud, kirjutab Reuters.

Wall Street kutsub eBay aktsiat väärtuslõksuks, kinnitas uudisteagentuurile varahaldusfirma Solaris Asset Management fondihaldur Tim Ghriskey. "See on odav, aga odav on see põhjusega. Asjad ei lähe paremaks, asjad lähevad halvemaks," põhjendas ta.

eBay selleks aastaks ennustatud kasumi ning aktsia hinna suhe (p/e suhe) on 10, nende peakonkurendil internetikaubanduses amazon.comil aga näiteks 54.

eBay on identiteedikriisis, sest on kaugenemine oksjonite korraldamisest pole aidanud investoreid veenda ettevõtte elusjõulisuses. "Nad on teinud hulga vigu ning neil on järgmiseks paariks aastaks väga ambitsioonikad plaanid ettevõtte pööramises paremuse suunas," kinnitas Ghriskey. Samas hoiatas ta, et Wall Streeti analüütikud ei usu neid plaane.

eBay ennustab 2011. aasta käibeks 10 kuni 12 miljardit dollarit võrrelduna analüütikute ennustatud 9 miljardiga. Morningtari analüütik Larry Witt on samuti ettevõtte suhtes pessimistlik ennustades käibe minimaalset kasvu. Turg on tema hinnangul aktsia hinda arvanud väga tugeva oksjoniäri languse.

Pikaajalised investorid usuvad, et ettevõttest saab kunagi asja, aga keegi ei usu, et see toimub kähku. Ka Skype'i müük muutub analüütikute arvates üha tõenäoliseks. Eriti arvestades seda, et internetitelefoni loojad otsivad ettevõtte tagasiostmiseks võimalusi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757