Juhtimiskonsultant: kriisis tuleb teha karme otsuseid

Tridens tegi õigesti, kuna kriisis on
oluline kiire ja otsustav juhtimine, eriti kui ettevõte on ebaedukas, sõnas OÜ
Pro Konsultatsioonid juhtimiskonsultant Mait Raava.

Raava kommenteeris hulgikaubandusfirmas Tridens kolme juhatuse liikme lepingute hiljutist lõpetamist kulude kokkuhoiu eesmärgil, et kui on vaja otsustada karmilt, siis on seda ju vaja teha. "Kui öelda põhiprintsiibis, siis karmide otsuste tegemine on igal juhul tervitatav, kui ettevõte on ebaedukas," lisas ta.

"Praegusel ajal on äärmiselt oluline, et ettevõtted vaatavad kainelt ja ilustamata olukorrale otsa ja teevad selliseid otsuseid, mis võimaldavad ettevõttel muutustega kohaneda ja ellu jääda," ütles juhtimiskonsultant.

Raava märkis, et mujal maailmas vahetatakse ikka ettevõtete juhte praegu palju sagedamini kui varem ja just sellel põhjendusel, et uuendada organisatsioonis juhtimist – see on keskse tähtsusega.

Küsimusele, kas kolmeliikmelise juhtkonna asendamine üheliikmelisega võib ettevõtte tegevust pidurdada, vastas ta: "Kindlasti mitte, see on koostöö küsimus ja ettevõtte ülesannete jagamise küsimus. See pole mingis mõttes küsitav või probleemkoht. Tähtsam on, et töö ära tehakse ja jaotatakse ülesanded ning viiakse muudatused ellu."

Raava ütlusel on kriisis tähtsaim see, et otsustamine koondub ühe inimese kätte. "Uuringud kinnitavad seda, et kriisi tuleb juhtida kiiresti ja otsustavalt ning otsustamine tsentraliseeritakse alati," sõnas ta. Demokraatiast võib rääkida siis, kui asjad aeglaselt arenevad ja olukord on stabiilne, lisas juhtimiskonsultant.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara