Rootsi autooksjoni firma tuleb Eesti turule

Praegu vaid üksikuid autosid välismaale
müüvatetele liisingufirmadele ja autoplatsidele tekib uus õlekõrs – Eestis
kinnitab kanda Rootsi rahvusvahelise autooksjoniportaali KVD esindaja.

Tänavu aasta alguses asutasid eestlased ja soomlased viimaste initsiatiivil osaühing Auxxi, mis hakkab vahendama autosid Rootsi laiahaardelisse oksjoniportaali KVD. Mullu müüdi selle portaali vahendusel näiteks 15 000 Rootsi kasutatud autot.

Auxxi juhatuse liikme Antti Aru sõnul on praegu Eesti firma ainus klient SEB Liising. “Tahame süsteemi lähema kuu aja jooksul õlitatult tööle saada ja siis otsime uusi kliente,” sõnas Aru. Esimene oksjon on peetud ja välisomaniku leidis umbes 30 SEB Liisingu autot. Aru sõnul on oksjonimüük sobilik just liisingfirmadele, kes ei ole väljas kasumi peal. “Hinnasurve on tugev. Seda enam, et Eestis liisingusse tagasi tulevad autod on palju kehvemas seisus kui näiteks Rootsis,” nentis Aru. Suurem osa esimesel oksjonil müüdud autodest liikus Rootsi ja Soome.

Liisingufirmad, kellele surutis on kätte jätnud sadu võlglaste kasutatud autosid, otsivad tikutulega võimalikult suuri rahvusvahelisi partnereid. „Esimene pääsuke on meie koostöös Auxxi ja KVDga kirjas, aga kindlasti otsime veel partnereid. Mida suurema mastaabiga, seda parem,“ rääkis SEB Liisingu juht Indrek Julge. KVD portaali kasutab autode müügiks ka SEB emapank Rootsis.

Pikemalt loe kolmapäevasest Äripäevast.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara