Uurijad tuvastasid ligi 40 000 võltsitud maksumärki

Eelmisel nädalal maksumärgi kontrollimiseks
erinevatest poodidest ja OÜ Baltmodum laost ära võetud 62 644 pudelist oli
võltsitud maksumärgiga 37 193 ehk 59%, teatas prokuratuur.

Riigiprokuratuuri ning maksu- ja tolliameti menetletava kriminaalasja käigus tuvastati, et võltsitud maksumärke on kasutatud OÜ Offex Group 26 779 tootel "Talu Viin", "Kodu Viin", "Psenichnaja Vodka", "Vodka Avans" ja "RõõmuAllikas". Võltsitud maksumärgi kahtlus lasub ka 10 414 pudelil viinal "Oma viin", mis alkoholiregistri andmete kohaselt on ASi Remedia toodang, kuid esialgsete uurimisandmete kohaselt võis ka seda viina toota OÜ Offex Group.

Võltsitud maksumärgiga alkoholi pudeleid leiti peamiselt OÜ Naltu (ARAXES), OÜ Kauba-PT, ASi OG Elektra (Grossi Toidukaubad), ASi Helter_R, OÜ Feenoks ja ASi Tabacalera kaubandusketti kuuluvates poodides. Eeluurimise käigus ei ole tuvastatud võltsmärgiga alkoholi müüki teiste ettevõtete hulgi- ja jaemüügikettides. Seega ei kõrvaldata Offexi ja Remedia tooteid teistest kaubandusettevõtetest.

MTA uurimisosakonna juhataja Rene Kanniste ütles, et 31. märtsil koos keskkriminaalpolitsei eriüksusega K-komando firmade Offex Group ja Baltmodum territooriumitel ning kuue isiku elukohas tehtud läbiotsimiste käigus leiti ligi 20 000 võltsitud maksumärki. "Offex Groupi toodete turustamisega tegeleva OÜ Baltmodum territooriumil tuvastati 15 alust valmis toodangut, mis esialgse vaatluse tulemusena kannavad võltsimise tunnustega maksumärke," lisas ta.

Kange alkoholi maksumärgi võltsimine on erandlik. "Maksumärgi kujundust muudetakse ja turvaelemente täiustatakse pidevalt. Sel aastal käibele lastavad maksumärgid on taas uute turvaelementidega ning aasta teises pooles uuendatakse neid veelgi," selgitas Kanniste.

Riigiprokurör Piret Paukðtyse sõnul taotles prokuratuur selle kriminaalasja raames kolme korteri, kuue kinnistu ning auto Toyota Land Cruiser arestimist, mis kuuluvad kokku neljale inimesele. "Samuti on blokeeritud mitmed väärtpaberi- ja arvelduskontod ning ära võetud läbiotsimisel leitud sularaha summas 1,5 miljonit krooni. Enam kui 37 000 võltsitud maksumärgi kasutamisega võidi riigile tekitada kahju ligikaudu 1,4 miljonit krooni," täpsustas riigiprokurör.

Riigiprokuratuuri taotlusel vahistas Harju maakohus 2. aprillil 39aastase Igori, 34aastase Jevgeni ja 33aastase Edgari, keda kahtlustakse suures ulatuses võltsitud maksumärkide kasutamises ja käibele laskmises ning kuritegelikku ühendusse kuulumises. Lisaks kolmele vahistatule on kriminaalasjas kahtlustus esitatud veel kolmele isikule ning juriidilistele isikutele Offex Group ja Baltmodum. ASile Remedia selle kriminaalasja raames kahtlust esitatud ei ole.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara