Meelis Virkebau: tarbida tuleb kodumaist

Mina soovitaksin tarbida mõõdukalt
ja võimalusel eesti toodet, ütles Eesti rõiva- ja tekstiililiidu
juht Meelis Virkebau.

"Soovitaksin tarbida mõõdukalt. Tarbimise juures jälgin ise ja soovitaksin ka teistel, kui võimalik, tarbida eesti toodet. Sellest on kindlasti kasu, kui võimalikult paljud eesti inimesed seda suunda järgiksid," ütles ta.

"Aga selline mõõdukas jalad maas tarbimine, eks igaüks peab mõtlema ka oma homsele päevale. Iga inimene, iga pere tahab oma majapidamisega hakkama saada. Inimesed, kel isegi on raha on ootaval seisukohal praegu," lisas Virkebau.

"Oodatakse mitte ainult Eestis, aga olen rääkinud paljude inimestega, kes müüvad kaupa Eestist välja. Ka turgudel on nii, et kõik tellijad saadavad siia tellimusi palju ettevaatlikumalt, lühemaks perioodiks kui see oli varem. Ettevaatlikkus võib käia nii meil Eestis kui ka Põhjamaades, Soome, Rootsi näitel," rääkis ta.

Kas tarbijasuhtumise muutmine aitaks sellele kaasa? "Tegelikult on selle taga see, et tarbimine on nii maas, on see, et inimestel pole usku ja mitte keegi ei suuda usku praegu ka süstida inimestele. Kui me saaksime ka mujalt maailmast, alates USAst, mingeid stabiilseid signaale, mis on usutavad ja mis on rohkem kui üks kvartal, ma usun, et see kandub Euroopasse ja ka Eesti tarbijale," vastas ta.

"Ma arvan, et siis see taastub järk-järguliselt, slowly-slowly nagu ütlevad inglased. Kuid kui seda usku ja usaldust ei tule, et mis saab edasi, järgmine kuu või kolme kuu pärast, siis on väga raske öelda inimestele, et tormake nüüd shoppama," sõnas Virkebau.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara