Aiandusettevõte: kanakaka on kuum kaup

Kokkuhoid ajab inimesed peenraid
tegema ja aiandusettevõtete käivet tõstma - suurenenud on nii seemnete kui
väetiste müük, hinnas on biolillemullad ja kanakaka, ütles Selteret OÜ juhataja
Raivo Kangur.

„Selgelt on suurenenud seemnete müük ja tundub küll, et inimeste isetegemise huvi aias on kasvanud. Kokkuhoiu teema ergutab noori inimesi peenraid tegema ja see võib nende tähelepanu juhtida sellisele toredale asjale nagu hobiaiandus ka tulevikus,“ ütles Kangur.

Tema sõnul müüvad hästi köögiviljaseemned näiteks porgand, kapsas, kurk, maitsetaimed ja kõik, mis sellega kaasneb. Istikute müük pole hoogu veel saanud kuna kevad on olnud külm ja päikesevaene. „Küsitakse hindu, võrreldakse ja oodatakse soojalaine saabumist,“ lisas Kangur.

Samuti tehakse usinat võrdlustööd väetiste valimisel ning otsustatakse tihemini odavama kasuks. "Biolillemullad ja kanakaka on kuum kaup, ehk hakatakse jälle rohkem sõnnikut kasutama,“ avaldas juht lootust ning nentis, et bioväetised on populaarsust kogumas.

Seltereti käive võrreldes eelmise aastaga on esimese kolme ja poole kuuga kasvanud ja loodame sama ka järgmistel kuudel, rääkis Kangur ning ütles, et jääb ootama õueplatsi müügi lahti minemist. Samuti usub Seltereti juht, et oma aed läheb üha rohkem hinda ning suurejooneline raiskamine on möödas.

Lillekasvatajate eksamiks peab Kangur kevadisi lillelaatasid. „See, et Revino Aiandi (investeerimispankur Joakim Heleniuse suuromanduses oleva AS Trigon Calitalile kuulunuva ja tootmise lõpetanud ettevõtte-toim.) toodang jääb suures mahus tulemata, annab teistele tootjatele paremad võimalused müüa,“ selgitas ta ning lisas, et suvelilleistikute väljast poolt sisse toomine võib lillekasvatajate müüki mõnevõrra häirida.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara