Cereses kasvas seemnemüük kohati rohkem kui 30%

Põllukultuuride seemnete müük on kasvanud
kohati 30% võrreldes eelmise aastaga, kuid kas seda just majanduslangusega
siduda saab, on kaheldav, nentis Ceres ASi juhatuse esimees Andres Suitso.

Tema sõnul kasvab seemnete müük tublilt juba teist aastat järjest. „Aga ma ei julgeks seda siduda ainult majanduslikult raskema ajaga. See võib olla üks põhjus. Ilmselt on ikkagi lisaks ka muid põhjuseid, nagu inimeste väljaränne korteritest eramutesse ja linnast välja linna lähedale, kus ka oma aiamaa,“ rääkis Suitso, kelle sõnul on ise kasvatamine tõusnud rohkem au sisse.

„Seemnete kogumüük on meil eelmise aastaga võrreldes kasvanud ca 20-30%. Rohkem on ostetud köögiviljaseemneid, mille kasv on olnud isegi suurem,“ ütles Suitso ning lisas, et lilleseemnete müük ootab alles soojemat ilma. Tema kinnitusel kasvatatakse palju ka igasugust maitserohelist, nagu sibul, till, basiilik, redis ja salat.

Nõudlus mulla, väetiste ja viljapuude järele on jätkuvalt suur ning märgata on inimesi, kes küsivad palju nõu ning on ilmselt alles hiljuti aiandusega tegelema hakanud, möönis Suitso. Hinnasurvet on kõikjal ning hindu püütakse langetada nii palju, kui kannatab. „Loomulikult ei ole kõik hinnad madalamad kui aasta tagasi, aga leiab väga palju huvitavaid ja parema hinnaga pakkumisi kui veel aasta tagasi samal ajal,“ lisas ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara