Jaemüügi langus märtsis veidi pidurdus

Jaekaubandusettevõtete müük vähenes märtsis
eelmise aasta märtsikuuga võrreldes püsivhindades 13%, teatas statistikaamet.
Märtsis jaemüügi langus veidi pidurdus ja oli veebruari aastalangusest viis
protsendipunkti väiksem.

Märtsis oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 4,6 miljardit krooni. Kaupade jaemüügi langust mõjutasid enim tööstuskaupade kauplused, kus jaemüük vähenes eelmise aasta sama kuuga võrreldes 18%. Kaupade jaemüük vähenes eelmise aasta märtsiga võrreldes enamikul tegevusaladel.

Enim ehk 29% vähenes jaemüük muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, fotokaupade, sporditarvete, raamatute, mängude ja mänguasjadega. Võrreldes eelnevate kuudega pidurdus oluliselt aastane jaemüügi langus majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes. Neis kauplustes vähenes jaemüük aastaga 19%.

Tekstiiltoodete, rõivaste, jalatsite ja nahktoodete kauplustes vähenes jaemüük aastases võrdluses kümnendiku, mis oli väiksemaid langusi viimase poole aasta jooksul. Jaemüük toidukaupade kauplustes vähenes eelmise aasta märtsiga võrreldes 8%. Tarbijad on jätkuvalt ebakindlad tuleviku suhtes ja seoses sellega piiravad järjest rohkem ka toidule tehtavaid kulutusi, teatas statistikaamet.

Võrreldes eelmise kuuga vähenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal püsivhindades protsendi võrra.

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli märtsis 5,5 miljardit krooni, millest kaupade jaemüük andis 85%. Eelmise aasta märtsiga võrreldes vähenes müügitulu jooksevhindades 16%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara