Autor: Kaubandus.ee • 30. aprill 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ÄP restoranitest - Kaunis ja kummaline Pärl

Kunagisest Pirita rannahoonest on rahva rõõmuks alles jäänud Eesti parima vaatega restoran-lounge Pärl.

Esmalt satume istuma lonkava laua taha. Selline mööbli shy;ese on siin täiesti aktsepteeritav – kui meie veel proovime seda väheke nihutades horisontaalseks seada, siis ettekandja ainult noogutab –

jah, see laud lonkab, mis teha. Restoran-lounge Pärl pakub huvitavat menüüd ja parimat vaadet.

Menüü ei lonka, seda on huvitav lugeda ja see on kirjapildilt keskmisest tunduvalt korrektsem. Isegi selline trikiroog kui õhuline koha-mousse fenkoli-ingveri-consomme’s on absoluutselt õigesti kirja pandud ja ometi on püst- ja kaldkirjareeglid võimatult tüütud.

Road tunduvad huvitavad, tasus teisest linna otsast kohale sõita küll. Lugesin menüüd nii kulinaarse kui ka keelelise mõnuga seni, kui tuli “kangustatud vein” – siin oli õigekirjakontrolli jõud üles ütelnud. Ja Pärli koduleheküljel olev menüü pole korrektori kriitilise sule alla veel sattunudki.

Menüü sisuline korrektsus polnud nii hea kui vormiline. Minu eelrooga tutvustas see kui tuunikala-võikala carpaccio’t, mille juurde käib peedilehtedest ja puuviljast salat. Valdav oli võikala ja tuuni oli umbes viis tükikest mõõtudes pool korda poolteist sentimeetrit. Lisand koosnes mitut liiki rohelistest salatitest, tomativiiludest, aga tõepoolest ka ühest peedilehest ja füüsalist. Mitte et maitsel midagi viga oleks olnud, aga see polnud see roog, mida menüü lubas.

Teise eelroana proovisime ära sooja köögiviljasalati suitsu shy; shy;juustukastmega – see vastas lubatule ja oli maitsev. Head meelt tegid ka ülalnimetatud keerulise nimega kalasupp ja põnevate lisanditega tursaroog, mille ainukeseks puuduseks oli liialt ära küpsetatud kalafilee.

Kehvaks lõppmänguks osu shy;tus soe šokolaadisupp marjakonfiiga, mille põhjast moosi asemel imelikke valkjaid tükke leidsin. Marjad need polnud, olla hoopis kodujuustu shy;tükid, teadis ettekandja. Mitte et mul kodujuustu vastu midagi oleks, aga marjade asemel mõjus see küll ootamatult. Teenindus oli lünklik, aeg-ajalt tekkis justkui seisak. Ikka küsiti, et kuidas maitses, aga vastus justkui ei huvitanud kedagi, desserdi ajaks jäid lauale tühjaksjoodud veiniklaasid ja kui olime lõpetanud ja arvet tahtsime maksta, ei olnud enam kedagi näha.

Pärl on tõenäoselt Eesti parima vaatega restoran, juhtusime sinna parajasti päikseloojangu ajaks. Justkui mere shy;vaatest oleks veel vähe ja et külastajatel ikka midagi elulisemat vaadata oleks, näidati seinasuuruselt ekraanilt parajasti BBC uudiseid – plahvatused, haavatud inimesed, purustatud majad – teate ju küll, mis maailmas toimub. Õnneks ilma helita, pommiplahvatuste ja päikseloojangu taustaks kõlasid mahedad bossad.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757