Hansa Candle'i küünal tõi IKEA-le 6 miljonit trahvi

Eesti firma Hansa Candle'i õueküünalde
kasutusjuhendeid eiranud USA tarbijad tõid IKEA-le kuue miljoni krooni
suuruse trahvi.

Äripäevale saadetud vihjes kirjutas lugeja, et kuna USA tarbija põletas Hansa Candle'i õueküünalt toas, siis tõi see IKEA-le USAs kuue miljoni krooni suuruse trahvi.

Viljandis asuva Hansa Candle ASi juhatuse esimees Tarvo Moss kommenteeris, et neilt kahjutasu seoses IKEA juhtumiga ei nõuta. "Õueküünalde pakenditel on isegi vastavad hoiatused olemas. Õueküünlad kutsuti tagasi turult," sõnas ta.

Mossi kinnitusel on teada veelgi juhtumeid, kus erinevalt kasutusjuhendis ette nähtust on põletanud õueküünalt toas. Üks tõsisem juhtum oli selline, kus keegi üritas peo käigus teistele näidata, et küünalt on võimalik puhudes ära kustutada. Ta oli seda väga lähedalt teinud, mistõttu oli kuum parafiin puhumise käigus talle näkku hüpanud ja nägu põletanud.

Kuna Hansa Candle ei ole saanud ühtegi trahvinõuet, siis pole täpselt kõik juhtumid teada, kui palju ja mille eest keegi trahvi sai, ütles Moss. "Meie poolt oli kaup korrektne ja kõik oli täpselt nii nagu peab. Meie vastu ei esitatud ühtegi pretensiooni," lisas ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara