Kodutehnika on Soomes muust Euroopast kallim

Helsingin Sanomat võrdles kodu- ja
välismaiste internetipoodide kodumasinate hindu ja tõdes, et peaaegu kõik
kodumasinad ja muu meelelahutuselektroonika maksab mujal vähem kui Soomes.

Alati pole kasu ka välismaalt tellimisest, sest mõnekümne euro suurune võit võib transpordile kuluda. Hindu maksab siiski võrrelda, sest kallimate toodete puhul võib sääst ulatuda sadadesse eurodesse.

Väide, et hinnad on Soomes kõrged, sai kinnitust ka Eurostati kodutehnika hinnavõrdlusest, kus Soome oli 2007. aasta tulemuste põhjal meelelahutuselektroonika poolest Euroopas neljandal ja kodumasinate hinnatasemelt kuuendal kohal.

Euroopa odavaim kodumasinate ostukoht oli Makedoonia ja kalleim maa Island, kuni finantskriis seda muutis. Soome hinnad olid ELi keskmisest 13–14 protsenti kõrgemad.

Kodumasinamüüja Experti tegevjuhi Kari Karipuu sõnul tulevad erinevused pisiasjadest.

Näiteks tuleb kasutusjuhendid tõlkida. Samuti kergitab hindu Soome kõrvaline asukoht. Nii asuvad televiisoritehased Hispaanias ja Tšehhis ning tooted tuuakse Soome Rootsis asuva kesklao kaudu, sellest tuleb kohe üks lisakulu. Samuti on Soome käibemaks suurem kui Kesk-Euroopas.

Kesk-Euroopas on konkurents tihe ja uusi mudeleid tuleb järjest müügile. „Kui uus mudel tuleb turule, on hind Soomes ja Saksamaal peaaegu sama. Hinnaerinevus on mõnikümmend eurot, see-eest hakkab Saksamaal hind kiiremini alanema kui Soomes. Kui rääkida turult lahkuvatest toodetest, võib hinnaerinevus olla sadu kroone,“ lisas Karipuu.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara