Rootsi lõpetab riigi monopoli apteegiturul

Eile avalikustas Rootsi valitsus
apteegituru liberaliseerimise kava üksikasjad – tegemist on suurima erastamisega
praeguse valitsuse võimuloleku ajal.

Riiklik apteegimonopol Apoteket AB paneb müüki 65% oma apteekidest. Müüki tuleb 466 apteeki, mis omakorda grupeeritakse kaheksasse portfelli kümnest 200 apteegini, kirjutas majandusleht Dagens Industri. Lisaks pannakse müüki veel 150 apteeki, mida saavad osta apteegipidamisest huvitatud väikeettevõtjad.

Erastamise eesmärk ei ole riigikassa kosutamine ega riigi osaluse vähendamine. Eesmärk on parandada ravimite kättesaadavust – seda nii apteekide lahtiolekuaegade kui geograafilise leviku osas, kirjutas leht.

Hinnanguliselt võib müüki pandud apteekide väärtus olla ca 20 miljardit Rootsi krooni.

Võimalike huviliste seas, kes avalikul pakkumisel on valmis osalema, nimetab Dagens Industri Rootsi firma Kronans Droghandel kõrval ka Soome Tamrot, Saksa Celesiot ja Briti ketti Alliance Boots. Samuti on huvitatud riskikapitalifirmad Altor, IK Investment Partners, EQT ja 3i.

Huvi jätkub – ravimiäri on jaekaubanduses majanduskonjunktuurist üks kõige vähem sõltuv valdkond.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara