Rahvas ei jaksa enam viina osta

Esimest korda üle kümne aasta on Eestis
viinajoomine vähenenud, kuna alkoholi hind on tunduvalt kerkinud ja
majanduslangus sunnib enam raha lugema.

Selge see, et alkoholi läbimüük on langenud nn masu tõttu: kui inimesed ei jaksa enam osta nii palju vorsti, leiba ja muud toidukraami, siis käiakse vähem raha välja ka viinapudeli või õllepurgi eest, kirjutas Maaleht. Nii selgus konjunktuuriinstituudi värskest uuringust.

Ka on kerkinud alkoholiaktsiis tunduvalt tõstnud alkoholi hinda. 2007. aastaga võrreldes on viina hind tõusnud koguni kolmandiku võrra.

Oma mõju on olnud ka sellel, et hilisel ajal enam poest viina kätte ei saa. Samas on märgatavalt kasvanud illegaal-se alkoholi müük, seda koguni viiendiku võrra.

Kui 2007. aastal müüdi Eestis kangeid alkohoolseid jooke, sh viina, 23,9 mln liitrit, siis eelmisel aastal 22,1 mln liitrit. Seega oli viina läbimüük vähenenud peaaegu 2 mln liitri võrra, õllemüük 10 mln liitri võrra.

Samas on suurenenud veinijoomine - viinamarjaveini ja vermuti läbimüük on aastaga tõusnud 12 mln liitrilt 14,3 mln liitrini. Uuringu järgi joodi ühe eestimaalase kohta eelmisel aastal 9 liitrit veini, 28 liitrit 5% lahjat alkoholi, 92 liitrit õlut ja 12 liitrit viina.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara