Pärnits: turud meie kliente võtnud pole

Jaemüügi käibelangus ei tähenda, et me
oleme kaotanud turule. Arvan, et inimesed lihtsalt ei osta enam nii
palju, ütles Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits.

"Loogiline on, et kasutatud kaubad ja turumüük lähevad ülesmäge, kuid nende osa kogumüügist on väike ning vaevalt et nad suuri kaubanduskeskusi mõjutavad," kommenteeris Pärnits aprilli jaemüügi tulemust.

"See, et meie käibed on langenud, ei tähenda, et me oleme kaotanud turule. Arvan, et inimesed lihtsalt ei osta nii palju ning meie langusnumbrid käivad koos turu tõusude ja mõõnadega," lisas ta.

Pärnits ütles, et ei saa öelda, et Ülemiste keskuse langusnumber oleks olnud oluliselt erinev 15% jaemüügi langusest aprillis. "Ülemiste keskuse käibe langus esimeses kvartalis võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga oli 17%. Külastajaid oli 5% vähem ja oste 6% vähem."

"Me oma külastajate numbri pärast ei muretse, siin pole midagi traagilist juhtunud. Pole täheldanud ka väga olulist ostude vähenemist," lisas ta.

Pärnits selgitas, et käibe kahanemine tähendab seda, et keskmine ost on kõvasti väiksemaks jäänud. "Kauba hinnad on langenud ning allahindlus pole enam haruldane sõna. Väga paljud kaupmehed teevad allahindlusi." Keskuse juht tõdes, et praegu on ka nende kampaaniate sõnumid palju rohkem hind ja allahindlus.

"Kaupmehed ja müüjad on väga hästi aru saanud, et olulisel kohal on klienditeenindus. Mõõdame aastas paar korda klienditeeninduse taset ning nüüd on see oluliselt parem kui eelmisel aastal. Ma üllatusin, kui heaks see on muutunud," sõnas ta ja lisas, et praegu saadakse müügiprotsessi tähtsusest aru.

Pärnits loodab, et järgnevate kvartalite tulemused jäävad stabiilseks. "Ma ei usu tõusu sel aastal kohe kuidagi. Väike hirm on tuleviku pärast - just kui arvesse võtta 1. juulil rakenduvat uut töölepingu seadust, mis võib tähendada oluliselt suuremat töötuse kasvu. See mõjutab väikese viitega, kuid otseselt jaekaupmehi."

Ta lisas, et järgnevad kvartalid võivad tuua ka kehvemaid stsenaariume, kuid tuleb optimistlik olla ja teha kõik, et kehvemaid stsenaariume pehmendada või üldse välistada.

"Mingeid õhulosse me ei ehita, et sügisest läheb kõik jälle ülesmäge. Küll aga arvan, et 2010 on juba parem, kukkumist pole enam nii palju. Ühiskond ikkagi restruktureerib ennast, hoogne areng on maha võetud ning stabiliseerimine hakkab vaikselt ülesmäge minema," sõnas Pärnits.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara